Pușcăriașul o fi citit ce-a scris Mihai Șora după întâlnirea cu Laura Codruța Kovesi? Să fiu Dragnea, n-aș mai dormi liniștit!

Pușcăriașul o fi citit ce-a scris Mihai Șora după întâlnirea cu Laura Codruța Kovesi? Să fiu Dragnea, n-aș mai dormi liniștit!

Pușcăriașul o fi citit ce-a scris Mihai Șora după întâlnirea cu Laura Codruța Kovesi? Să fiu Dragnea, n-aș mai dormi liniștit! Filosoful Mihai Șora a publicat o fotografie în care apare cu Laura Codruța Kovesi, la scurt timp după ce Parlamentul UE a anunțat că fosta șefă a DNA va fi primul procuror șef european: ”Așa arată un binom zâmbitor și bucuros”, a scris Șora marți seară, pe Facebook.

Acesta a mai spus că duminică a întâlnit-o pentru prima dată pe Kovesi, dar că are sentimentul că o cunoaște dintotdeauna și că nu a fost nevoie de prea multe cuvinte ”pentru a trăi o bucurie comună și încrederea că, odată și-odată, vom scăpa de cangrena numită corupție”, a mai scris Mihai Șora. Însă partea care ar trebui să-i dea fiori pușcăriașului se află la sfârșit, la post scriptum...

Ce a scris Mihai Șora pe Facebook:

”Dragi prieteni,

cunoașteți, desigur, sentimentul acela pe care îl ai când întâlnești pentru prima oară un om, dar simți că îl cunoști dintotdeauna, că determinarea lui nu-ți este străină, iar ea înseamnă deopotrivă precizie, fermitate, instinct al dreptății.
I n s t i n c t, da, adică un reflex necondiționat, care nu poate fi ascuns sub zgomotele mulțimii, nici deformat de împrejurări potrivnice. Nimic nu mi se pare mai armonios, într-o viață de om, decât suprapunerea perfectă a ceea ce este înzestrarea lui și meseria pe care și-a ales-o. Când cele două alcătuiesc un singur mănunchi, atunci, cu siguranță, vei găsi un om întreg, unul a cărui excelență va fi recunoscută chiar și de cei care, din motive exterioare profesiei, nu-l au la inimă sau nu-i deslușesc aptitudinile.

Aseară*, am întâlnit-o pe Doamna Laura Codruța Kövesi. N-am avut nevoie – nici unul, nici altul – de prea multe cuvinte pentru a trăi o bucurie comună și încrederea că, odată și-odată, vom scăpa de cangrena numită corupție, de cei care, aflați în funcții publice, o întrețin sau o provoacă.

Așa arată, dragi prieteni, un binom zâmbitor și bucuros.
Ce nu se vede în această fotografie sunt cele trei litere din insigna de la reverul meu. Le-am studiat îndeaproape, cu o lupă de înaltă precizie, odată ajuns acasă. Ei bine, stă scris acolo „D.N.A.“. Și mai este desenată, în centru, zeița care ține într-o mână balanța, iar, în cealaltă, o sabie. Vă doresc, firește, să nu-i nesocotiți vreodată nici principiile, nici vioiciunea spiritului.

Mihai Șora

P.S. Ah, și am aflat ceva interesant. Există, în Constituția noastră, un punct – numărul 8 – în articolul 44, care spune așa:

„Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.“

Acest „se prezumă“ este special și neliniștitor. În orice caz, nu apare în constituția altor țări, unde, dacă, dacă ești întrebat de către Doamna-cu-balanța-și-sabia de unde ai cocotieri și case în Brazilia, trebuie să poți răspunde imediat, nu să o pui pe dumneaei să pornească o anchetă, să caute ani de zile și să demonstreze, cu probe, ceea ce vede toată lumea, și anume că ești un hoțoman.
Prezumția de nevinovăție are limitele ei, mai ales într-o țară cu atâția pasionați de cocotieri”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”