Puterea noii artilerii ucrainene, evidențiată de măcelul de pe aeroportul din Herson

Puterea noii artilerii ucrainene, evidențiată de măcelul de pe aeroportul din Herson

Puterea noii artilerii cu rază lungă de acțiune a Ucrainei este pusă în evidență de măcelul de pe aeroportul din Herson — unde invadatorii ruși au construit un sediu important.

Cărămizi și bucăți de metal au fost împrăștiate pe platoul unde pasagerii obișnuiau să se îmbarce în zborurile Ryanair. Șiruri de avioane distruse și elicoptere abandonate domină tranșeele rusești.

Trupele rusești au împrăștiat mine antitanc și au săpat un șanț peste o cale de rulare, într-o încercare sortită eșecului de a-și proteja pozițiile de atacurile ucrainenilor.

Soldații ucraineni au folosit rachete americane și britanice cu rază lungă de acțiune pentru a bombarda pozițiile rusești de la periferia orașului din sudul țării.

Maiorul Valentine, un inginer de luptă ucrainean, a declarat că sute de soldați ruși au pierit în bombardamente.

„Ar fi fost foarte înfricoșător aici".

Trupele rusești au săpat gropi pentru a-și proteja tancurile și camioanele.

Epavele celor care nu s-au putut ascunde au fost remorcate la un depozit din apropierea orașului Herson.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat o retragerea trupelor din Herson după ce comandanții au spus că nu mai pot asigura aprovizionarea trupelor.

Zeci de mii de ruși s-au retras săptămâna trecută pe malul estic al râului Dnipro.

În prezent Rusia atacă orașele și centralele electrice ucrainene cu valuri de drone și rachete de croazieră, în timp ce Ucraina își trimite dronele pentru a hărțui tancurile și artileria rusească.

Atât forțele rusești, cât și cele ucrainene descoperă că au nevoie de o cantitate mare de arme de apărare aeriană - inclusiv de tunuri antiaeriene de tehnologie relativ slabă - pentru a face față avioanelor de luptă, elicopterelor, dronelor și rachetelor care străbat spațiul aerian al Ucrainei.

Țările occidentale sunt îndemnate să ofere Ucrainei mai multe tunuri antiaeriene autopropulsate, precum Ghepard, de fabricație germană, și mai multe sisteme de apărare aeriană portabile cu rază scurtă de acțiune, precum rachetele Stinger, de fabricație americană.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava