Puternică explozie la un comisariat al poliției în sudul Suediei; premierul denunță "un atac împotriva democrației"

Puternică explozie la un comisariat al poliției în sudul Suediei; premierul denunță "un atac împotriva democrației"

O puternică explozie a spulberat în noaptea de marți spre miercuri intrarea și o parte din fațada comisariatului de poliție din Helsingborg, în sudul Suediei, atac legat probabil de criminalitatea organizată, potrivit autorităților, informează AFP.

Deflagrația a avut loc la puțin timp după miezul nopții, miercuri, în centrul acestui oraș portuar cu circa 100.000 de locuitori.

Premierul social-democrat al Suediei, Stefan Lofven, a denunțat "atacul împotriva democrației" și a făcut apel la intensificarea luptei "împotriva marii delincvențe".

Explozia, care s-a făcut auzită pe o rază de 20 de kilometri, nu a făcut răniți, însă pagubele materiale sunt importante: intrarea în comisariat a fost distrusă în totalitate, zeci de ferestre au fost sparte.

Surse din cadrul poliției citate de cotidianul Aftonbladet evocă o încărcătură explozivă de mai multe kilograme.

Șeful poliției locale, Patric Heimbrand, a avansat de asemenea, în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri la Helsingorg, pista "mediilor criminale", unde activitatea polițiștilor a stârnit "iritare".

Utilizarea de explozivi este o semnătură recurentă a criminalității organizate din Suedia, mai ales în sudul țării, unde reglările de conturi și acțiunile de intimidare au loc aproape zilnic printre traficanții de droguri. Polițiști și magistrați sunt de asemenea vizați adesea. La 30 noiembrie 2014, o explozie a avariat "Centrul de Justiție" din Malmo (sud), unde își aveau sediul Poliția, Parchetul, Administrația penitenciarelor și Tribunalul.

Polițiști puternic înarmați au fost desfășurați miercuri dimineața în fața acestor clădiri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 Foarte interesante amănunte!

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei