Putin a depus un buchet de trandafiri la sicriul lui Mihail Gorbaciov VIDEO

Putin a depus un buchet de trandafiri la sicriul lui Mihail Gorbaciov VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin a mers la spitalul din Moscova, unde se află sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mihail Gorbaciov pentru a depune flori. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat, joi, că liderul rus nu va participa la funeraliile de sâmbătă, 3 septembrie.

Sicriul ultimului lider al URSS este depus în același spital unde a murit și Ravil Maganov, şeful consiliului de administraţie al companiei petroliere Lukoil.

Liderul de la Kremlin a fost văzut când a venit la spital pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului președinte sovietic, care a murit în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 91 de ani.

În ultimii ani, relația dintre liderul rus și Mihail Gorbaciov a fost tensionată, în special după ce ultimul lider al URSS a afirmat că nu ar trebui să candideze pentru un al treilea mandat la președinția Rusiei. De asemenea, Gorbaciov s-a declarat împotriva războiului din Ucraina.

Dmitri Peskov a anunțat într-o conferință de presă că Vladimir Putin nu va putea participa la funeralii: „Ştim că ceremonia principală va fi pe 3 septembrie, precum şi funeraliile, însă agenda preşedintelui nu-i va permite să fie acolo".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”