„Putin a jefuit țara”. Reacția celui mai toxic propagandist rus la replica unui elev curajos

„Putin a jefuit țara”. Reacția celui mai toxic propagandist rus la replica unui elev curajos

Dmitri Kiselev un cunoscut jurnalist de propagandă al Rusiei, a fost trimis într-un tur al școlilor, la solicitarea Consiliului de Securitate. Discursul său de „întărire a patriotismului” în rândul tinerilor a fost întrerupt de un elev curajos, care a venit cu replici acide.

Dmitri Kiselev susținând un discurs de propagandă la o școală din Moscova FOTO Telegram

Prezentatorul TV și directorul general al „Russia Today”, Dmitri Kiselev, a fost prezent la școala nr. 2054 din Moscova, unde a ținut o prelegere elevilor despre „dușmanii Rusiei”, potrivit The Moscow Times .

Un fragment al discursului său a fost preluat de publicația „Sirena”. Mai exact, cel în care prelegerile iau o întorsătură cu totul neașteptată.

Elevii au fost chiar scutiți de cursuri, pentru a putea asculta discursul omului de televiziune, cunoscut drept „cel mai toxic propagandist rus” . El a vorbit despre cum se presupune că toți cei din jur urăsc Rusia.

Kiselev s-a plâns inclusiv de faptul că i-au fost incendiate mașinile: una de golf și un SUV Land Rover Defender, în apropierea unei vile din Crimeea, menționând că „naziștii ucraineni” și „bătușii” au făcut-o.

Discursul, întrerupt de un elev curajos

La un moment dat, unul dintre elevi a spus că președintele Vladimir Putin „a jefuit țara” și și-a construit un palat.

Replica prezentatorul TV nu a întârziat să apară. El a încercat să-l apere pe șeful statului, spunând că ancheta coordonată de echipa lui Alexei Navalnîi, despre acest subiect, a fost un „fals”.

Putin nu și-a construit un castel și nu a jefuit țara. Am fost personal în această cameră. Personal. Acesta este aproape de Gelendzhik. Acesta este... Putin nu a fost niciodată acolo”, a spus Kiselev, după care s-au auzit râsete în sală.

Acesta este un hotel privat, care a fost construit ca un hotel cu intrări diferite, cu camere diferite. Ceea ce a făcut Navalnîi a fost un desen animat, aceasta este grafică pe computer”, a continuat să dea asigurări Kiselev.

„Informație” de la TV, nu de pe YouTube

Propagandistul i-a îndemnat pe școlari să se uite la televizor, nu pe YouTube, menționând că postul de televiziune Rossiya-1, la care lucrează din 2003, „realizează cele mai bune reportaje din lume”. În plus, l-a criticat pe jurnalistul Yuri Dudya, spunând că „suferă de narcisism”.

Kiselev a fost supus sancțiunilor UE din 2014. În 2022, Fundația Anticorupție Navalny a adăugat propagandistul pe lista „războinicilor”.

Anterior, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a cerut ca în Rusia să fie create condiții pentru „întărirea patriotismului” pentru a-i proteja pe tineri de „impactul distructiv” al internetului.

El a deplâns că extremiștii, cu ajutorul Occidentului, alimentează protestele și sentimentele separatiste în țară. Toate acestea duc la o scădere a nivelului de sprijin public pentru războiul din Ucraina, a remarcat Patrushev.

Nemulțumirea față de tinerii ruși a fost exprimată și de institutul Innopraktika, al fiicei lui Vladimir Putin, Katerina Tikhonova. Acesta a efectuat un studiu pe 70 de milioane de conturi de utilizatori de internet cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani și a concluzionat că tinerii „nu sunt bine formați în valorile patriotismului”.

Șeful VTsIOM, Valery Fedorov, a fost de acord cu astfel de date, spunând că noua generație de ruși pune bunăstarea personală mai presus de interesele societății și este pregătită să se salveze pe ei înșiși, nu pe patria lor.

Nu se uită la televizor, unde totul este afișat și compartimentat, a spus Fedorov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka