Putin a ordonat Ministerului de Externe să dea în judecată SUA pentru confiscarea unor proprietăți diplomatice ruse

Putin a ordonat Ministerului de Externe să dea în judecată SUA pentru confiscarea unor proprietăți diplomatice ruse

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat Ministerului de Externe să dea în judecată guvernul american pentru confiscarea unor proprietăți diplomatice ruse în SUA, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției Reuters.

Vladimir Putin a avertizat în această săptămână că va ordona o acțiune în justiție în legătură cu presupusa încălcare a drepturilor de proprietate ale Rusiei de către Washington.

Rusia a acuzat duminica trecută SUA că încearcă să-i 'preia' proprietăți diplomatice, după ce Washingtonul a decis să închidă Consulatul General rus din San Francisco și Biroul comercial de la Washington, despre care Moscova spune că sunt 'proprietăți rusești și se bucură de imunitate diplomatică'.

Marți, Putin a declarat că Moscova își 'rezervă dreptul' de a reduce suplimentar personalul diplomatic al SUA de pe teritoriul Federației Ruse.

Vladimir Putin a ordonat la sfârșitul lui iulie reducerea de la 755 la 455 a numărului de diplomați americani și funcționari — ruși și americani — în Rusia, ca represalii după noile sancțiuni economice americane decise în urma conflictului din estul Ucrainei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"