Putin are ''spaţiul politic'' pentru a se retrage din Ucraina, afirmă Boris Johnson

Putin are ''spaţiul politic'' pentru a se retrage din Ucraina, afirmă Boris Johnson

Preşedintele rus, Vladimir Putin, dispune de "spaţiul politic" pentru a pune capăt invaziei sale din Ucraina, în parte datorită cenzurii instaurate în Rusia, a declarat marţi premierul britanic Boris Johnson, transmite AFP.

"Ţinând cont de sprijinul masiv al Rusiei pentru ceea ce face, aparenta indiferenţă a media ruse faţă de ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, paradoxul este că Putin dispune de mult spaţiu politic pentru a da înapoi şi a se retrage", a declarat Boris Johnson la TalkTV.

Rusia susţine că invadarea Ucrainei este o "operaţiune militară specială" şi a ameninţat cu închisoarea pe oricine oferă o versiune diferită a evenimentelor.

În consecinţă, Putin i-ar putea spune poporului rus că operaţiunea lansată în Ucraina a fost "o reuşită" şi că, "tehnic, este un succes", a declarat Boris Johnson.

Rusia a avertizat în mod repetat despre posibilitatea ca luptele din Ucraina să devină un conflict nuclear, pe măsură ce Occidentul trimite Kievului arme din ce în ce mai puternice.

Dar Boris Johnson a insistat că Occidentul nu are nevoie să facă niciun fel de concesii în pofida ameninţării nucleare.

"Cred că el (Putin) are mult spaţiu, are multă marjă de manevră", a insistat premierul britanic, citat de AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?