Putin, confruntat de Prigojin pe tema războiului din Ucraina: Ce nemulțumiri a exprimat proprietarul companiei militare Wagner

Putin, confruntat de Prigojin pe tema războiului din Ucraina: Ce nemulțumiri a exprimat proprietarul companiei militare Wagner

Evgheni Prigojin, considerat proprietarul companiei militare private Wagner, i-ar fi transmis personal lui Vladimir Putin rezervele sale față de modul în care Moscova poartă războiul din Ucraina, acuzându-i pe comandanții ruși de proastă gestionare a situației din teren.

Evgheni Prigojin (stânga) servindu-l pe Vladimir Putin FOTO Arhivă

Evgheni Prigojin, considerat proprietarul companiei militare private Wagner, i-ar fi transmis personal lui Vladimir Putin rezervele sale față de modul în care Rusia poartă războiul din Ucraina, acuzându-i pe comandanții ruși de proastă gestionare a situației din teren, relatează The Washington Post.

Citând oficiali americani, The Washington Post scrie că Prigojin l-a confruntat direct pe Putin pe tema războiului din Ucraina.

Evgheni Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, ar fi nemulțumit de deciziile luate de comandanții ruși.

De altfel, Prigojin a criticat public în repetate rânduri înfrângerile suferite de armata rusă în Ucraina. „Trimiteți toate gunoaiele astea desculțe, cu mitraliere, direct pe front”, a scris el recent pe contul său de Telegram.

Potrivit Washington Post, care a citat oficiali americani, nemulțumirile exprimate de Prigojin „demonstrează că influența sa crește la Moscova pe măsură ce războiul se clatină”.

Anterior, Prigojin a cerut o escaladare a războiului din Ucraina.

Nu este clar dacă Prigojin încearcă pur și simplu să-și crească influența punând în umbră armata rusă sau dacă are ambiții politice, notează ziarul american.

Însă, în opinia unor analiști politic, „Bucătarul lui Putin” ar putea fi o figură-cheie în lupta pentru putere la Kremlin, care ar putea să se amplifice în cazul unor noi eșecuri în Ucraina.

„Oameni precum Prigojin văd acum o șansă să înhațe puterea. Acest lucru arată că sistemul este sub presiune”, comentează Fiona Hill, o fostă consilieră a Casei Albe în chestiuni rusești și afaceri europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?