Putin dă ordin FSB-ului să prevină încercările unor 'dușmani din afară' de a se amesteca în alegerile legislative ruse

Președintele rus Vladimir Putin a dat ordin Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB) să pună capăt oricărei încercări din partea unor ''dușmani din afară' de a se amesteca în alegerile parlamentare din toamnă din Rusia. ''Eu am citit documentele dumneavoastră (ale FSB) care sunt prezentate periodic, precum și informațiile concrete despre faptul că de alegerile din septembrie din Rusia se pregătesc și dușmanii noștri din afară'', a afirmat liderul de la Kremlin într-un discurs ținut vineri în fața colegiului FSB, după cum relatează TASS și Interfax.

''Încercările de amestec din afară în aceste alegeri și în viața politică internă (a Rusiei) reprezintă o amenințare directă la suveranitatea țării'', a subliniat președintele rus. ''Sarcina FSB și a altor instituții este de a face totul pentru a pune capăt activității acelora care încearcă sau care pot încerca să folosească lozinci naționaliste, xenofobe și radicale pentru a provoca dezbinare în societate'', a adăugat Vladimir Putin.

Liderul rus a mai afirmat că serviciile speciale străine și-au intensificat în ultima perioadă activitatea în Rusia, precizând că în 2015 au fost deconspirați 400 de agenți străini ce activau pe teritoriul rus, 23 dintre aceștia fiind deferiți justiției.

Organizate în mod tradițional în prima duminică din luna decembrie, alegerile legislative, convocate în Rusia o dată la cinci ani, au fost devansate pentru 18 septembrie în urma unei legi adoptate de parlamentul federal rus în iulie 2015 și promulgată ulterior de președintele Vladimir Putin.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

3 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Dezvălurile uluitoare ale polițistului care a salvat dosarul Caracal. Secretele „casei groazei” și ale cercetă…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea