Putin dă ordin FSB-ului să prevină încercările unor 'dușmani din afară' de a se amesteca în alegerile legislative ruse

Putin dă ordin FSB-ului să prevină încercările unor 'dușmani din afară' de a se amesteca în alegerile legislative ruse

Președintele rus Vladimir Putin a dat ordin Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB) să pună capăt oricărei încercări din partea unor ''dușmani din afară' de a se amesteca în alegerile parlamentare din toamnă din Rusia. ''Eu am citit documentele dumneavoastră (ale FSB) care sunt prezentate periodic, precum și informațiile concrete despre faptul că de alegerile din septembrie din Rusia se pregătesc și dușmanii noștri din afară'', a afirmat liderul de la Kremlin într-un discurs ținut vineri în fața colegiului FSB, după cum relatează TASS și Interfax.

''Încercările de amestec din afară în aceste alegeri și în viața politică internă (a Rusiei) reprezintă o amenințare directă la suveranitatea țării'', a subliniat președintele rus. ''Sarcina FSB și a altor instituții este de a face totul pentru a pune capăt activității acelora care încearcă sau care pot încerca să folosească lozinci naționaliste, xenofobe și radicale pentru a provoca dezbinare în societate'', a adăugat Vladimir Putin.

Liderul rus a mai afirmat că serviciile speciale străine și-au intensificat în ultima perioadă activitatea în Rusia, precizând că în 2015 au fost deconspirați 400 de agenți străini ce activau pe teritoriul rus, 23 dintre aceștia fiind deferiți justiției.

Organizate în mod tradițional în prima duminică din luna decembrie, alegerile legislative, convocate în Rusia o dată la cinci ani, au fost devansate pentru 18 septembrie în urma unei legi adoptate de parlamentul federal rus în iulie 2015 și promulgată ulterior de președintele Vladimir Putin.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria