Putin îi ordonă ministrului rus al Apărării să oprească contraofensiva ucraineană până la începutul lunii octombrie

Putin îi ordonă ministrului rus al Apărării să oprească contraofensiva ucraineană până la începutul lunii octombrie

Președintele rus Vladimir Putin i-a dat termen până în octombrie ministrului său al apărării, Serghei Șoigu, să oprească contraofensiva ucraineană, relatează Institutul pentru Studiul Războiului, citând o sursă din interior.

Vladimir Putin și Serghei Șoigu

"O sursă din interiorul Kremlinului a afirmat că Putin i-ar fi dat ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, un termen limită de o lună, până în octombrie 2023, pentru a îmbunătăți situația de pe linia frontului, a opri contraofensivele ucrainene și pentru ca forțele rusești să recâștige inițiativa", scrie news.yahoo.com.

Acest lucru înseamnă că este posibil pentru comandamentul militar rus să ordone contraatacuri continue în speranța de a aduce contraofensiva ucraineană la un punct culminant, chiar dacă acest lucru are un cost pentru capacitățile militare rusești.

Analiza ISW menționează că Putin a recunoscut pentru prima dată începutul contraofensivei ucrainene la 9 iunie, subliniind două narațiuni cheie și persistente: că forțele ucrainene nu vor obține câștiguri semnificative din cauza apărării rusești bine pregătite și că trupele ucrainene vor suferi pierderi grele de personal și de echipamente militare occidentale.

"Putin și Kremlinul au încadrat operațiunile defensive rusești ca fiind o victorie majoră pe câmpul de luptă, iar contraatacurile rusești persistente permit Kremlinului să revendice aceste operațiuni ca fiind victorii individuale, pe fondul lipsei generale de progrese rusești pe câmpul de luptă în alte părți", se arată în raport.

Analiștii sugerează că aceste eforturi caută probabi l să submineze sprijinul și încrederea în forțele ucrainene atât în Ucraina, cât și în Occident.

"Este posibil ca Putin să fi ordonat comandamentului militar rus să mențină toate pozițiile defensive inițiale ale Rusiei pentru a crea iluzia că contraofensivele ucrainene nu au obținut niciun efect tactic sau operațional, în ciuda sprijinului substanțial din partea Occidentului. Totuși, acest demers informațional poate avea succes pe termen lung doar dacă forțele rusești reușesc să împiedice efectiv forțele ucrainene să pătrundă și să elibereze zone extinse", a subliniat ISW.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat