Putin îl imită pe Stalin: Soldații ruși sunt amenințați cu moartea dacă se retrag din fața ucrainenilor

Putin îl imită pe Stalin: Soldații ruși sunt amenințați cu moartea dacă se retrag din fața ucrainenilor

Serviciile secrete ucrainene susțin că Vladimir Putin a cerut reînființarea „detașamentelor de blocare” care au scopul de a deschide focul asupra soldaților ruși care încearcă să se retragă din lupte.

Putin ia exemplu de la un alt mare dictator FOTO Profimedia

Potrivit sursei , comandanții armatei ruse au transmis militarilor din subordine că riscă să fie împușcați pe loc dacă încearcă să părăsească pozițiile de luptă fără acordul superiorilor.

De asemenea, sursa menționează că ar fi vorba de Ordinul 222 care a fost dat în contextul luptelor din orașul Bahmut, din Donețk, unde soldații ruși bombardează pozițiile ucrainenilor care luptă pentru a controla orașul.

Serviciile secrete ucrainene susțin că Vladimir Putin îl copiază pe Stalin, care pe 28 iunie 1942 a dat Ordinul 227 prin care se interzicea retragerea trupelor din fața inamicului. În plus, acesta prevedea și împușcarea, de către detașamente speciale sovietice, a soldaților care alegeau să fugă din fața germanilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”