Putin îl ţine pe Scholz la o distanţă de şase metri la discuţiile despre criza ucraineană

Putin îl ţine pe Scholz la o distanţă de şase metri la discuţiile despre criza ucraineană

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a aşezat marţi pe cancelarul german Olaf Scholz la capătul unei mese lungi de şase metri la Kremlin pentru convorbirile despre criza ucraineană, aceeaşi poziţie pe care a ocupat-o şi preşedintele francez Emmanuel Macron săptămâna trecută, relatează dpa.

Masa albă, acoperită cu sticlă, cu motive florale, a devenit subiect de meme pe internet după ce s-au publicat imagini de la convorbirile dintre Macron şi liderul rus.


Foto: (c) Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS


Ca şi Macron, Scholz a refuzat să se supună unui test rusesc PCR înainte de discuţii , optând în schimb pentru efectuarea unui test de către un medic de la ambasada germană în avionul său după aterizare, înainte chiar de a coborî din avion.

De aceea, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, distanţa fizică dintre liderii german şi rus va trebui să fie mai mare decât de obicei.


Foto: (c) Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS


"Dar acest lucru nu va afecta caracterul întâlnirii, conţinutul sau durata", a spus el. Convorbirile, a adăugat el, vor fi "extinse".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”