Putin, în foame de trupe. Ce salarii le promite Kremlinul la înrolare soldaţilor ruşi trimişi să moară în Ucraina

Putin, în foame de trupe. Ce salarii le promite Kremlinul la înrolare soldaţilor ruşi trimişi să moară în Ucraina

Concret, în încercarea de a continua eforturile de război, dar pentru a preveni mobilizarea parţială sau generală, Rusia a cerut celor 85 de regiuni federale ale sale (inclusiv Sevastopolul şi Crimeea ocupate) să creeze „batalioane de voluntari”. Având în vedere că un batalion este format din 300 până la 800 de militari, un mic calcul ne arată că Putin vrea să adune o mică armată formată din cel mult 70.000 de militari, pe care îi atrage cu salarii mari şi stimulente.

Totuşi unele surse ale ISW susţin că batalioanele nu vor avea mai mult de 400 de oameni, deci numărul total al recruţilor va fi mai mic decât cel estimat iniţial.

Fiecare regiune trebuie să asigure cel puţin o unitate cu voluntari, bărbaţi până la 50 de ani (60 de ani pentru unele specialităţi militare speciale), pentru contracte de şase luni, iar regiunile Federaţiei Ruse oferă o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de dolari). În plus, salarii oferite de Moscova sunt de 220.000 până la 350.000 de ruble pe lună (aproximativ 3.750 până la 6.000 de dolari).

Mass-media rusă a confirmat deja crearea sau desfăşurarea unor batalioane de voluntari în Kursk, Regiunea Primorskyi, Republica Bashkortostan, Republica Chuvahia, Cecenia, Republica Tatarstan, oraşul Moscova, Perm, Nijni Novgorod şi regiunile Orenburg la sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie. Oficialii din regiunea Tyumen au anunţat formarea de unităţi de voluntari (nu în mod specific un batalion) pe 7 iulie. Oricum, se pare militarii vor fi instruiţi timp de o lună de zile înainte de a pleca spre Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?