Putin insistă cu amenințările: „Putem să distrugem orice clădire din centrul Kievului”

Putin insistă cu amenințările: „Putem să distrugem orice clădire din centrul Kievului”

Vladimir Putin susține că poate distruge orice clădire din centrul Kievului, dar refuză să spună de ce nu face acest lucru într-un război în care a arătat că nu are nicio reținere.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Kremlinul și-a intensificat propaganda de război în contextul inițierii contraofensivei ucrainene. Bilanțurile sumbre pentru armata ucraineană, retorica despre „soliditatea” trupelor ruse, decorările atent regizate, insinuările nefondate și amenințările voalate sunt la ordinea zilei, fiind formulate mai ales de la cel mai înalt nivel al regimului de la Moscova.

Putin dă impresia că depune eforturi în a se prezenta un lider stăpân pe situație, fără breșe și fără eșecuri.

După ce a declarat că ucrainenii pierd zece soldați la un militar rus, Putin a susținut că forțele sale armate au eliminat cinci sisteme Patriot în apropierea Kievului.

„Dacă am distrus cinci sisteme Patriot în apropierea Kievului, ce ne-ar împiedica să distrugem orice clădire sau structură din centrul Kievului? Nu există astfel de restricții. Nu facem acest lucru din mai multe motive”, a declarat liderul de la Kremlin, citat de „Ukrainska Pravda”.

Întrebat asupra motivelor, Putin a ținut să fie misterios. „O să vă spun mai târziu”, a răspuns el.

Ucraina revendică eliberarea a circa 100 de kilometri pătrați de la lansarea contraofensivei sale, acum câteva zile. Vineri, armata rusă a recunoscut pentru prima dată că a fost învinsă într-o zonă situată la limita dintre regiunile Donețk și Zaporojie.

Rusia a lansat vineri 10 rachete asupra Kievului în timpul unei vizite a delegației africane de pace. Toate aceste rachete, dintre care cinci de tip Kinjal, lăudate ani la rând de Putin, au fost doborâte, potrivit autorităților de la Kiev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?