Putin se teme de o revoltă a generalilor săi după umilințele din Ucraina. Ce spune un fost pilot rus

Putin se teme de o revoltă a generalilor săi după umilințele din Ucraina. Ce spune un fost pilot rus

Război în Ucraina. Gleb Irisov, un fost pilot al Forțelor Aeriene Ruse care a fugit din țară, susține că Vladimir Putin se teme de o posibilă revoltă a generalilor săi după dezastrul din Ucraina.

Vladimir Putin se teme de generalii săi FOTO Shutterstock

De asemenea, acesta spune că îl cunoaște pe noul comandant al trupelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin și precizează că acesta a fost numit în funcție ca urmare a „loialității sale profunde” față de regimul de la Moscova și față de Vladimir Putin.

Gleb Irisov spune pentru BBC că decizia numirii lui Surovikin are la bază și o temere „a lui Putin că va avea loc o revoltă a generalilor săi”.

Fostul pilot a mărturisit că a început să se opună guvernului în timp ce era în armată, observând „neglijența" pe care comandamentul său o arăta față de oameni. El a descris războiul ca fiind o „catastrofă" pentru Ucraina și spune că Rusia este un pericol pentru lume.

În schimb, Gleb Irisov este pesimist cu privire la șansele de schimbare în Rusia în viitorul apropiat în ciuda „victimelor uriașe și a efectelor economice grave" ale războiului.

Războiul din Ucraina are toate șansele să înglobeze momente din ce în cei mai dramatice după ce, disperat, Vladimir Putin l-a numit la conducerea trupelor fostei Armate Roșii implicate în „operațiunea specială” îndreptată împotriva Kievului pe „generalul Armaghedon”.

„Când am îndeplinit misiuni de luptă în Siria, nu am uitat nici măcar un minut că apărăm Rusia”, a declarat generalul Serghei Surovikin la o ceremonie militară care a avut loc la Moscova, în 2017. Ce înțelege Surovikin prin „apărarea Rusiei” reiese dintr-un raport al Human Rights Watch, care explică în detaliu că tactica preferată a generalului de infanterie este „tocarea” infrastructurii civile fără vreo atenție la alegerea țintelor. Drept urmare, în Siria, Surovikin a ordonat zeci de atacuri aeriene și terestre asupra unor obiective civile nefiind cruțate „case, școli, unități de sănătate și piețe, locurile în care oamenii trăiesc, lucrează și studiază”, se arată în raport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”