Putin și Scholz au examinat din nou telefonic situația din Ucraina și mersul negocierilor dintre Moscova și Kiev

Putin și Scholz au examinat din nou telefonic situația din Ucraina și mersul negocierilor dintre Moscova și Kiev

Președintele Rusiei a atras atenția asupra faptului că negocierile dintre Moscova și Kiev, de fapt, sunt blocate de partea ucraineană, anunţă Serviciul de presă al președintelui Federației Ruse.

Președintele rus Vladimir Putin a discutat vineri, în cadrul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german, Olaf Scholz, despre situația din Ucraina, inclusiv despre mersul negocierilor dintre delegațiile de la Moscova și Kiev, transmite Serviciul de presă al Kremlinului.

Se menţionează că această conversație s-a axat pe aspectele umanitare ale situației din Ucraina. ”Vladimir Putin a conturat în detaliu logica și principalele sarcini ale operațiunii militare speciale ruse de protejare a autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk din Donbas, a vorbit despre măsurile luate pentru asigurarea siguranței civililor”, se specifică în comunicatul remis presei. ”S-a mai menționat că, cu participarea reprezentanților ONU și ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii, au fost evacuați civilii, care au fost reținuți de forțele de securitate ucrainene la Uzina Azovstal din Mariupol”, a informat Kremlinul.

Putin i-a atras, de asemenea, atenția lui Scholz asupra ”încălcărilor grave ale normelor de drept internațional umanitar de către militanții care promovează ideologia nazistă, utilizarea de către ei a unor metode teroriste inumane”, a declarat Serviciul de presă prezidențial într-un comunicat. Liderii Federației Ruse și ai Republicii Federale Germania au discutat și au dat o evaluare fundamentală a stării reale ale negocierilor ruso-ucrainene, care, ”de fapt, sunt blocate de Kiev”, a subliniat Kremlinul.

Convorbirea s-a desfășurat la inițiativa părții germane, în urma rezultatelor acesteia, Putin și Scholz au convenit ca discuția asupra problemelor menționate să fie continuată în cursul contactelor prin intermediul diverselor canale de comunicate. Președintele Rusiei și Cancelarul Germaniei au avut deja mai multe convorbiri telefonice de la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, de fiecare dată în discuții acordând atenție acestui subiect./vdraguta/lalexandrescu

Agenţia de presă TASS – 13 mai

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?