Putin susține că nu Rusia este responsabilă pentru criza energetică din Europa

Putin susține că nu Rusia este responsabilă pentru criza energetică din Europa

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că Rusia nu este de vină pentru criza energetică din Europa, adăugând că responsabilă este Uniunea Europeană, relatează CNN .

Vladimir Putin a declarat că nu Rusia este de vină pentru criza energetică din Europa FOTO AFP

Europenii obișnuiți suferă. Anul acesta, facturile la energie și gaze s-au triplat. La fel ca în epoca medievală, populația a început să se aprovizioneze cu lemne de foc pentru iarnă. Ce legătură are Rusia cu asta?”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei conferință pe teme energetice.

Făcând aluzie la statele europene, liderul de la Kremlin afirmă că acestea „încearcă în mod constant să învinovăţească pe altcineva pentru greşelile lor. În acest caz, Rusia. Ele sunt de vină. Acesta nu este rezultatul unei operațiuni militare speciale în Ucraina, în Donbas”.

De asemenea, președintele rus a învinuit țările membre ale UE că au luat hotărâri greșite în sectorul energetic atunci când vine vorba de colaborarea cu Rusia.

Bunăstarea europeană din ultimele decenii s-a bazat în mare parte pe cooperarea cu Rusia. Consecințele respingerii parțiale a mărfurilor din Rusia afectează deja negativ economia și locuitorii Europei”, a adăugat Putin.

În cadrul conferinței Moscow Energy Week, președintele rus a declarat că țara sa este gata să furnizeze gaze prin secțiunea conductei Nord Stream 2, care este neatinsă.

Gazoductul Nord Stream 2 nu a fost niciodată pus în funcțiune, fiindcă sancțiunile impuse Rusiei după conflictul din Ucraina au împiedicat darea ei în exploatare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…