Rachetă balistică lansată de Coreea de Nord spre Marea Galbenă

Rachetă balistică lansată de Coreea de Nord spre Marea Galbenă

Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune către Marea Galbenă, afirmă armata sud-coreeană, potrivit Reuters. Racheta a pornit la ora locală 18.20 (09.20 GMT) din apropierea oraşului nord-coreean Nampo din Coreea, a precizat într-un comunicat statul-major de la Seul.

Rachetă balistică lansată de Coreea de Nord

Lansarea către zona maritimă dintre peninsula coreeană şi China a fost precedată de un avertisment: Kim Yo Jong, sora conducătorului de la Phenian, Kim Jong Un, a declarat marţi că orice încercare de a doborî o rachetă nord-coreeană va fi considerată o declaraţie de război.

Agenţia de presă oficială KCNA a acuzat în aceeaşi zi Statele Unite şi Coreea de Sud de agravarea tensiunilor prin exerciţiul militar comun de mare amploare Freedom Shield, care va începe săptămâna viitoare.

Un raport al serviciilor de informaţii americane arăta miercuri că "din septembrie 2022 Coreea de Nord şi-a programat lansările de rachete şi demonstraţiile militare pentru a contracara exerciţiile americano-sud-coreene, probabil în încercarea de a forţa Statele Unite şi Coreea de Sud să îşi modifice comportamentul".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă