Rachete căzute în Polonia. Experţi ucraineni lucrează deja la locul exploziei

Rachete căzute în Polonia. Experţi ucraineni lucrează deja la locul exploziei

Experţi ucraineni lucrează deja la locul din sud-estul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina, unde o rachetă a ucis marţi doi oameni, a anunţat vineri ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, transmite Reuters.

Resturi de rachete de fabricație rusească au căzut într-un sat polonez FOTO Twitter

Kuleba a scris pe Twitter că Ucraina va continua cooperarea ''deschisă şi constructivă'' cu Polonia în legătură cu incidentul de marţi.

Varşovia şi aliaţii săi occidentali afirmă că explozia a fost produsă de o rachetă a apărării aeriene ucrainene ce urmărea o rachetă rusă.

Ucraina neagă această posibilitate şi susţine că deţine dovezi ale unei ''piste ruse'' în acest incident.

După ce iniţial Rusia a fost desemnată drept suspect pentru raidul de marţi, ceea ce a stârnit temeri privind o escaladare a conflictului cu NATO, miercuri preşedintele polonez Andrzej Duda a estimat drept "foarte probabil" ca racheta să fi provenit din apărarea antirachetă a Ucrainei.

Înaintea reuniunii virtuale de miercuri, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a incriminat mai direct Rusia, asigurând că "e clar că nu este vina Ucrainei" şi că în primul rând responsabilitatea pentru căderea rachetei o poartă Rusia, care "continuă războiul ei ilegal împotriva Ucrainei", notează AFP.

Racheta a căzut în Polonia într-un context în care Rusia a efectuat marţi bombardamente masive asupra unor infrastructuri civile ucrainene din toată ţara, inclusiv din apropiere de frontiera cu Polonia, lăsând fără curent milioane de localnici, potrivit Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”