Rachete prăbușite în Polonia. Medvedev: „Arată că Occidentul se apropie de un război mondial”

Rachete prăbușite în Polonia. Medvedev: „Arată că Occidentul se apropie de un război mondial”

Fostul președinte rus și aliat pe termen lung al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, a declarat că explozia de pe teritoriul polonez arată că Occidentul se apropie de un nou război mondial, notează The Guardian.

FOTO: Profimedia

„Incidentul cu presupusa «lovitură cu rachetă» ucraineană asupra unei ferme poloneze dovedește un singur lucru: purtând un război hibrid împotriva Rusiei, Occidentul se apropie de un război mondial”, a scris Medvedev pe Twitter.

Într-o reacție separată din această dimineață, Ministerul rus de Externe a repetat pe Telegram o afirmație a misiunii sale pe lângă Uniunea Europeană potrivit căreia un anunț privind noi inițiative de antrenament pentru forțele ucrainene sub drapelul UE „vizează o escaladare” și marchează „un alt pas pentru a spori implicarea UE în conflictul din Ucraina”.

Președintele Poloniei, membră a NATO, a declarat anterior că țara sa nu are dovezi concrete care să arate cine a tras racheta, care a lovit o fermă de cereale poloneză la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina și a ucis două persoane. Circumstanțele în care s-a produs incidentul, inclusiv cine a tras racheta și de unde a fost trasă, rămân neclare, conform Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia, spunând că Washingtonul şi aliaţii săi vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat înainte de a decide o reacţie, transmite AFP.

Rusia a început invazia sa în Ucraina în februarie 2022, iar în septembrie a afirmat că a anexat patru regiuni ale țării la Federația Rusă, după ocuparea și anexarea Crimeei în 2014.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...