Rachetele ruse au lovit 30% din infrastructura energetică a ţării

Rachetele ruse au lovit 30% din infrastructura energetică a ţării

Rusia a lovit aproximativ 30% din infrastructura energetică a Ucrainei în atacurile cu rachete efectuate luni şi marţi, a anunţat ministrul ucrainean al energiei Herman Haluşcenko, informează miercuri Reuters.

FOTO: Profimedia

„Trimitem acest mesaj către partenerii noştri: trebuie să protejăm cerul”, a declarat Haluşcenko într-un interviu acordat postului american de televiziune CNN, potrivit Agerpres.

El a atenţionat că Rusia ignoră regulile internaţionale. „Ruşilor nu le pasă de niciun fel de acorduri sau convenţii internaţionale”, a spus ministrul ucrainean.

Autorităţile de la Kiev le-au cerut marţi civililor să nu utilizeze aparate electrocasnice, precum maşini de spălat, pentru a economisi energia electrică, după ce în jur de 300 de localităţi în regiunile Kiev, Liov, Sumî, Ternopil şi Hmelniţki au rămas fără curent electric din cauza bombardamentelor masive ruse, soldate cu cel puţin 25 de morţi şi peste 100 de persoane rănite.

Ucraina anunţase luni că trebuie să-şi consolideze apărarea aeriană, în urma atacului intens cu rachete lansat în dimineaţa aceleiaşi zile de armata rusă asupra unor ţinte din Kiev şi din regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov, Ternopil şi Jitomir.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...