RADET: A început furnizarea agentului termic; 3.000 de asociații de proprietari au solicitat o amânare

RADET: A început furnizarea agentului termic; 3.000 de asociații de proprietari au solicitat o amânare

RADET anunță că, luni, la ora 17,00, a început furnizarea agentului termic pentru încălzire către consumatorii urbani din București iar aproximativ 3.000, din totalul celor 10.500 de asociații de proprietari, au solicitat o amânare.

"Lipsa încălzirii la unele scări de bloc poate fi cauzată de faptul că sunt asociații de proprietari care nu și-au deschis vanele de la subsol urmare a solicitărilor venite de la locatari. Până în data de 10 octombrie, aproximativ 3.000 din totalul celor 10.500 de asociații de proprietari au solicitat amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire", a informat RADET, prin intermediul unui comunicat.

În cazul lipsei căldurii, cetățenii sunt rugați să verifice cu prioritate lista cu datele asociațiilor de proprietari și a reprezentanților legali (președinte asociație, administrator) care au solicitat amânarea furnizării agentului termic, publicată pe site-ul www.radet.ro — secțiunea "Starea sistemului", care va fi actualizată zilnic.

Prin efectuarea probelor la cald, în ultimele zile căldura s-a resimțit în sectoarele 2, 3, 4 și parțial în sectoarele 1, 5 și 6. După terminarea probelor, toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare vor beneficia de căldură, a mai precizat RADET.

"Din cauza inerției termice a sistemului de termoficare și a clădirilor, căldura va fi resimțită treptat în apartamente, urmând ca în cursul zilei de 11 octombrie să fie la parametri normali. Punctual, pot apărea deficiențe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură, care însă vor fi soluționate cu celeritate", a menționat sursa citată.

Clienții RADET sunt rugați să deschidă vanele montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum și robineții montați pe calorifere pentru a se realiza o încărcare și o aerisire corectă a instalației de încălzire.

Decizia furnizării agentului termic pentru încălzire a fost luată cu respectarea prevederilor articolului 117 din H.G. 425/1994, potrivit cărora: "Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18,00 — 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10°C, între orele 18,00-6,00".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...