RADET: Locuitorii din Colentina și Pantelimon au rămas de miercuri fără apă caldă

RADET: Locuitorii din Colentina și Pantelimon au rămas de miercuri fără apă caldă

Bucureștenii din Colentina și Pantelimon au rămas de miercuri fără apă caldă din cauza parametrilor necorespunzători ai acesteia, informează RADET.

Potrivit reprezentanților RADET, acest lucru este o consecință a faptului că nu există banii necesari pentru efectuarea reparațiilor și reviziilor la rețeaua de transport și distribuție.

"Situația opririi furnizării apei calde intervine după ce, în cursul săptămânii trecute, ELCEN a oprit funcționarea CET Sud pentru efectuarea lucrărilor anuale de revizie. Alimentarea consumatorilor deserviți de către această centrală, respectiv locuitorii sectoarelor 2, 3 și 4, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Vest și CET Progresu. Dintre cele 3 sectoare afectate de oprirea CET SUD, sectorul 2 este cel mai afectat, pentru că nu există capacitatea de acoperire a consumatorilor din această zonă", a precizat RADET, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ambele centrale sunt situate la distanțe mari față de sectorul 2 și, în acest sens, s-a dispus oprirea unui număr de 75 de puncte termice. În cazul în care nu s-ar fi luat această decizie, pe țeava de apă caldă cetățenii ar fi primit apă rece, a menționat sursa citată.

"Sunt peste două luni de când anunțăm public care vor fi efectele luării de către ELCEN a deciziei de impunere a popririi de 100% pe conturile regiei — acest lucru a dus la imposibilitatea efectuării lucrărilor de reparații și revizii anuale ale rețelelor administrate de regia autonomă", a declarat directorul Direcției Producere și Exploatare RADET, Virgil Untea.

El a adăugat că RADET face "eforturi susținute pentru reluarea imediată a furnizării apei calde către bucureșteni". "Semnalăm că această situație se poate repeta oricând și în alte zone ale Bucureștiului", a mai spus Virgil Untea.

RADET București administrează cel mai mare sistem de termoficare din România, deținând 43% din piață. Furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri și imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum și pentru aproximativ 5.400 de instituții, obiective sociale și agenți economici.


AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…