Radu Carp, membru al CA TVR : Cauzele nedifuzării interviului cu Dacian Cioloş să fie analizate de Comisia de Etică

Radu Carp, membru al CA TVR : Cauzele nedifuzării interviului cu Dacian Cioloş să fie analizate de Comisia de Etică

Radu Carp, membru al CA TVR propus de PNL, i-a adresat duminică o scrisoare directorului Irina Radu, cerând ca motivele pentru care televiziunea publică a decis să nu difuzeze emisiunea la care a participat premierul Dacian Cioloş să fie lămurite de Comisia de Etica a TVR.

Radu Carp, membru al CA TVR : Cauzele nedifuzării interviului cu Dacian Cioloş să fie analizate de Comisia de Etică

''În calitate de membru al Consiliului de Administraţie al TVR, solicit oficial ca toate circumstanţele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa primul - ministru (în condiţiile în care TVR are ca menire asigurarea dreptului la informaţie, inclusiv a mesajelor înalţilor demnitari pe probleme de politici publice) să fie lămurite de Comisia de Etică a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident", a declarat Radu Carp în scrisoarea adresată directorului TVR, Irina Radu.

O evaluare obiectivă a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilităţilor de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu primul - ministru, a afirmat Radu Carp, susţinând că în calitate de premier şi fost comisar european pentru agricultură expertiza lui Dacian Cioloş în domeniul agriculturii nu poate fi contestată.

El a susţinut că motivarea TVR de a nu difuza la emisiunea Viaţa satului, înregistrarea unui interviu cu premierul Dacian Cioloş, aceea că Cioloş se supune unui regim special de apariţii radio-tv, din moment ce participă la campania electorală este "total falsă".

"Decizia TVR este cu atât mai surprinzătoare cu cât acest interviu a fost realizat, dar nu şi difuzat. TVR, înainte de momentul realizării interviului, de ce nu a oferit aceeaşi motivaţie ca şi cea oferită astăzi, pe canale neoficiale? Ce anume s-a întâmplat între realizarea interviului şi momentul la care ar fi trebuit difuzat ? Vă adresez oficial întrebarea dacă aţi ştiut sau aţi luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu", a argumentat Carp.

El a remintit că în anul 2014, Victor Ponta în calitate de premier şi candidat la alegerile prezidenţiale a participat la emisiunea Viaţa Satului, fapt care a provocat "dezaprobarea generală".

“În 2014, realizatorii aceleiaşi emisiuni Viaţa satului îl invitau pe primul - ministru de atunci, Victor Ponta, ceea ce a provocat dezaprobarea generală, în contextul în care acesta era candidat la alegerile prezidenţiale. În 2014 un premier candidat participă la o emisiune la care în 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat să participe. Există vreo logică editorială care să explice cele două decizii?", a concluzionat Radu Carp.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea