Rafael Garay, celebrul economist din Chile care a dispărut cu 920 de milioane de dolari, a fost prins la Braşov

Rafael Garay, celebrul economist din Chile care a dispărut cu 920 de milioane de dolari, a fost prins la Braşov

Rafael Garay, celebrul economist din Chile care a dispărut cu 920 de milioane de dolari, a fost prins la Braşov! Rafael Garay fost dat dispărut de autorităţi pe 12 septembrie 2016, după ce ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari. A fost căutat în Franţa, Thailanda şi Odanda, iar la finele lunii septembrie ar fi fost localizat în România după ce a depus actele necesare pentru a se căsători.

Vineri seara a fost prins la Braşov. „La data de 18 noiembrie poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov au capturat,într-un mall din municipiul Braşov,un bărbat de 41 ani,care era urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Santiago de Chile au emis mandat internaţional de arestare,pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri. Bărbatul a fost condus de poliţişti la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov,care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore. Persoana menţionată a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov,urmând ca mâine să fie prezentată Curţii de Apel Braşov emiterii unui mandate de arestare până la finalizarea procedurilor de extrădare“ se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Braşov.

Garay a spus că pleacă să se trateze de cancer la creier

Bărbatul a dispărut fără a returna circa 920 de milioane de dolari celor 36 de persoane care au investit în compania Think&Co, deţinută de economist şi pe care ar fi închis-o înainte de a pleca la „tratament”, potrivit unor informaţii publicate pe site-ul La Tercera. Garay a dispărut pe 12 septembrie, autorităţile din Chile emiţând o alertă galbenă de persoană dispărută. Ultimul mesaj al lui Rafael Garay Economistul Rafael Garay (40 de ani) anunţa în iunie 2016 că a fost diagnosticat cu cancer de creier în fază terminală şi că firma sa de consultanţă Think&Co este în proces de lichidare, astfel că va da toţi înapoi banii clienţilor săi şi va închide compania.

„Cu ceva timp în urma am fost depistat cu glioblastom. Aceasta este o tumoră, un tip de cancer de creier. (...) În urmă cu 21 de zile am renunţat la toată munca mea şi la toate activităţile mele pentru a mă concentra doar asupra bolii. Investitorii mei vor îşi vor primi toţi banii cu profit. Părăsesc mass-media. Părăsesc totul. (...) Este un moment foarte dificil, însă sper să vorbesc cu fiecare dintre voi în zilele următoare”, se arată într-un mesaj din luna iunie a lui Garay.

Presa din Chile anunţa însă, pe 27 septembrie, că Rafael Garay ar fi precizat că cei care care au investit în compania sa vor fi despăgubiţi după ce va lua banii dintr-un cont de la HSBC Bank. Cu toate acestea, ei nu numai că nu şi-au primit banii, însă anchetatorii au precizat că Garay nici nu ar fi avut vreun cont la această bancă. De altfel, pe 26 septembrie au avut loc percheziţii la locuinţa economistului, fiind dispusă şi o autorizare privind „confiscarea tuturor documentelor, calculatoarelor şi orice suport electronic, pentru a stabili destinaţia şi utilizarea banilor.

Rafael Garay este cunoscut în media din Chile pentru sfaturile privind modul în care se pot investi bani. El a absolvit Universitatea de Dezvoltare din Chile şi şi-a dat doctoratul la Universitatea Leida din Spania. Mai mult, la numai 32 de ani, acesta a fost prorector al Universtirăţii Centrale din Chile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei