Rafael Nadal consideră "stupidă" interdicția de a permite sfatul antrenorului la US Open

Rafael Nadal consideră "stupidă" interdicția de a permite sfatul antrenorului la US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 1 mondial, consideră "stupidă" interdicția intervenției antrenorilor în timpul meciurilor de tenis, lucru impus la US Open, unde ibericul va disputa duminică finala la simplu masculin.

"Am mai spus-o și în trecut, dar este cam prostesc să ai un antrenor care este întregul sezon alături de tine și cu care lucrezi zilnic și să nu-i poți vorbi în momentele cele mai importante. După mine, ar fi bine dacă s-ar putea discuta cu antrenorul, chiar dacă nu știu dacă este nevoie ca el să vină pe teren", a subliniat Nadal, care va juca împotriva sud-africanului Kevin Anderson a 23-a sa finală într-un turneu de Mare Șlem, vizând al 16-lea trofeu de acest fel, la 31 de ani.

Intervenția antrenorilor, sau coaching-ul, este interzisă pe circuitul masculin, care nu permite nici transmiterea unor sfaturi de la distanță prin semnale ale tehnicienilor. În schimb, din 2007 acest lucru este permis pe circuitul feminin, între 2 seturi, cu excepția turneelor de Mare Șlem.

Totuși, în timpul calificărilor la US Open 2017, "coaching"-ul a fost autorizat pentru prima oară, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

3 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...