Rafael Nadal consideră "stupidă" interdicția de a permite sfatul antrenorului la US Open

Rafael Nadal consideră "stupidă" interdicția de a permite sfatul antrenorului la US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 1 mondial, consideră "stupidă" interdicția intervenției antrenorilor în timpul meciurilor de tenis, lucru impus la US Open, unde ibericul va disputa duminică finala la simplu masculin.

"Am mai spus-o și în trecut, dar este cam prostesc să ai un antrenor care este întregul sezon alături de tine și cu care lucrezi zilnic și să nu-i poți vorbi în momentele cele mai importante. După mine, ar fi bine dacă s-ar putea discuta cu antrenorul, chiar dacă nu știu dacă este nevoie ca el să vină pe teren", a subliniat Nadal, care va juca împotriva sud-africanului Kevin Anderson a 23-a sa finală într-un turneu de Mare Șlem, vizând al 16-lea trofeu de acest fel, la 31 de ani.

Intervenția antrenorilor, sau coaching-ul, este interzisă pe circuitul masculin, care nu permite nici transmiterea unor sfaturi de la distanță prin semnale ale tehnicienilor. În schimb, din 2007 acest lucru este permis pe circuitul feminin, între 2 seturi, cu excepția turneelor de Mare Șlem.

Totuși, în timpul calificărilor la US Open 2017, "coaching"-ul a fost autorizat pentru prima oară, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...