Rafila, despre vaccinul antigripal: Un milion de doze au fost distribuite

Rafila, despre vaccinul antigripal: Un milion de doze au fost distribuite

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că un milion de doze de vaccin antigripal au fost deja distribuite către Direcțiile de Sănătate Publică și către cabinetele medicilor de familie.

500 de mii de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite în această săptămână FOTO Inquam Photos

Alexandru Rafila a transmis, de asemenea, că au fost achiziționate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, din care un milion au fost deja livrate către DSP și au început să primească și medicii de familie. Urmând ca restul de 500 de mii de doze să fie distribuite în această săptămână.

Este „primul an în care întreaga cantitate de vaccin comandată de Ministerul Sănătății ajunge la Direcțiile de Sănătate Publică și, respectiv, în cabinetele medicilor de familie, începând cu luna septembrie”, conform Ministerului Sănătății.

Rafila a precizat, de asemenea, și faptul că, aşa cum a afirmat şi în cazul vaccinurilor împotriva COVID-19, „distrugerea unor cantităţi mari de vaccinuri nu este în regulă”.

Cantităţi mari de vaccinuri nu trebuie să fie în niciun fel distruse, trebuie o bună planificare dar buna planificare depinde şi de momentul aprovizionării. Sperăm ca împreună cu medicii de familie în acest an să lămurim cât mai multă lume să se vaccineze”, a susținut Rafila.

Dacă această cantitate va fi insuficientă, Ministerul Sănătății poate suplimenta cantitatea de vaccinuri cumpărate, existând un contract cadru în acest sens, a mai menționat Alexandru Rafila.

Față de anul 2021, s-a luat decizia de a cumpăra cu un milion de doze mai puțin fiindcă în sezonul trecut au fost achiziționate 2.5 milioane de doze de vaccin antigripal, iar un milion nu au fost utilizate.

Vaccinul antigripal este administrat gratuit, iar categoriile eligibile pentru vaccinare sunt: bolnavii cu afecțiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele, copiii și bătrânii din centrele de ocrotire, dar și personalul medical și personalul din instituțiile de ocrotire pentru copii și bătrâni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…