Rafila: Mâine intrăm în scenariul IV, cel mai probabil. Urgența este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor/Să mă testez ca să fiu sigur că nu sunt bolnav nu are niciun fel de sens

Rafila: Mâine intrăm în scenariul IV, cel mai probabil. Urgența este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor/Să mă testez ca să fiu sigur că nu sunt bolnav nu are niciun fel de sens

Rafila: Mâine intrăm în scenariul IV, cel mai probabil. Urgența este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor/Să mă testez ca să fiu sigur că nu sunt bolnav nu are niciun fel de sens.

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat, duminică, la Digi24, că România va intra luni în scenariul IV al crizei de coronavirus și că urgența autorităților este să organizeze tratarea pacienților în afara spitalelor, pentru ca aceste unități să nu fie suprasolicitate și să trateze doar cazurile grave și critice:

”Cel mai probabil mâine intrăm în scenariul IV. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine. Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele. 80% sunt forme ușoare sau medii, doar 20% fac forme mai grave sau critice”, a declarat Alexandru Rafila.

Despre tânăra de 27 de ani decedată duminică, în urma infectării cu COVID-19, Rafila a declarat că aceasta suferea de diabet zaharat încă din copilărie și că evoluția bolii este diferită în funcție de vârsta la care persoanele capătă diferite afecțiuni medicale. Președintele Asociației de Microbiologie a menționat că persoanele care trebuie protejate sunt vârstnicii și cele care suferă de afecțiuni cardiologice, hipertensiune, afecțiuni pulmonare cronice, diabet, cancer etc:

”Probabil avea diabet din copilărie, se numește diabet de tip I, și sunt persoane predispuse la astfel de îmbolnăviri (…) Nu este similar să te îmbolnăvești la vârsta de 80 de ani și alta e la 30 de ani, evoluția e diferită. Cele mai vulnerabile categorii expuse la COVID-19 sunt persoanele care suferă de probleme cardiologice, hipertensiune arterială, afecțiuni pulmonare cronice, diabetul, persoanele bolnave de cancer etc”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Digi24.

”Să mă testez ca să văd dacă sunt bolnav nu are niciun fel de rost pentru că acum poți să fii negativ și după aceea să te contaminezi. Deci rezultatul este nul (…) Una este să avem 90% îmbolnăviri în rândul tinerilor și alta este să avem procentul acesta la persoane vulnerabile, care vor pune presiune pe sistemul medical. Deci trebuie să avem grijă la protejarea persoanelor vulnerabile”, a mai spus Alexandru Rafila.

Președintele Asociației de Microbiologie a mai declarat că, în opinia sa, România va depăși 10.000 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus până la 15 aprilie.

Context

România a înregistrat 308 cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus, cele mai multe raportate într-o singură zi (duminică), numărul total de pacienți infectați ajungând la 1760. Tot duminică, a fost confirmată și cea mai tânără persoană decedată în urma infectării cu COVID-19, o tânără de 27 de ani, iar numărul total al deceselor a ajuns la 40.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu