Rafila: Sunt foarte multe tratamente care se fac în România pe care nu le recomandă nimeni

Rafila: Sunt foarte multe tratamente care se fac în România pe care nu le recomandă nimeni

Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat joi că sunt foarte multe tratamente care se fac în România şi pe care nu le recomandă nimeni, acestea fiind extrem de extinse.

"Sunt foarte multe tratamente care se fac în România, pe care nu le recomandă nimeni şi sunt extrem de extinse. Din cauza asta, noi am discutat foarte serios astăzi că accesul la medicaţia antivirală în ambulatoriu cu prescripţie medicală, însă şi monitorizare medicală prin intermediul medicului de familie, este necesară, pentru că oamenii de multe ori recurg la terapii alternative care nu sunt recomandate în lipsa unor resurse terapeutice care, chiar dacă sunt câteodată mai dificil de utilizat sau de monitorizat, oricum sunt o alternativă mult mai bună. (...) În mod evident că aceste aşa-zise terapii, la care foarte mulţi dintre concetăţenii noştri se supun, nu aduc niciun fel de beneficiu. Din păcate, trebuie să moară oameni, şi sunt mulţi oameni pe care nu îi cunoaşte nimeni şi care probabil că au beneficiat, în ghilimele, de aşa-zisele terapii alternative, şi care au deja complicaţii sau chiar au decedat", a declarat Rafila, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, trebuie să înceteze "această dezinformare", tratamentele şi ghidurile aprobate de Ministerul Sănătăţii fiind singurele valabile care pot oferi o siguranţă suficient de mare, astfel încât să fie adoptate de corpul medical şi prescrise pacienţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?