Ramona Strugariu: Odă „hoţilor, cerşetorilor şi curvelor“ care vin la miting pe 10 august

Ramona Strugariu: Odă „hoţilor, cerşetorilor şi curvelor“ care vin la miting pe 10 august

Un anumit Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspecţiei în Construcţii Vrancea, a distribuit pe internet o postare în care susţine aşa: „10 august, cea mai mare sărbătoare europeană. Se goleşte Europa de Hoţi, Cerşetori şi Curve, că se duc la protest în România“. 

Ce ştim despre acest Cristian Prescorniţoiu: conform publicaţiei Adevărul , „se află la şefia Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea de aproape două decenii, fiind intermitent ba inspector-şef, ba adjunct al inspectorului-şef.

În actualul mandat, a ajuns la conducere în 2016, după ce inspectorul-şef Dragoş Micu a decedat. Conform ultimei declaraţii de avere, depusă în aprilie, el are trei case, mai multe terenuri şi o leafă lunară de 7.500 de lei“.

Carevasăzică, este funcţionar public, al cărui salariu este plătit de familiile „hoţilor, cerşetorilor şi curvelor“ care au rămas acasă sau chiar, în mod direct, de către „hoţii, curvele şi cerşetorii“ plecaţi în lumea largă cu unicul scop de a goli Europa la momentul potrivit, participând la proteste. Cristian Presconiţoiu, abonat permanent al statului român, adică al nostru, îşi şterge picioarele adânc înfipte în bugetul ţării cu 20% din populaţia României, aproximativ 5 milioane de oameni care trăiesc şi muncesc în diaspora, majoritatea goniţi de greutăţi şi de iresponsabilitatea unor guvernări care nu au făcut nimic pentru aceşti oameni, nici pentru familiile lor. Face el, in schimb, în nume propriu, ceva pentru ei: îi face hoţi, cerşetori şi curve.

Cristian Prescorniţoiu, o asemenea neruşinare nu cred că am mai întâlnit până acum, iar faptul că v-o permiteţi pe banii noştri mă determină să vă cer demisia acum, astăzi, în următoarea oră, iar dacă nu aveţi bunul-simţ să o faceţi, cer să fiţi demis imediat! O cer în calitate de cetăţean român plătitor de impozite şi de locuitor al diasporei de aproape 10 ani! Cum vă permiteţi să mă faceţi curvă pe banii mei? Cum vă permiteţi să îmi faceţi fratele hoţ şi cerşetor? Nu vă e ruşine obrazului să folosiţi un asemenea limbaj incalificabil, din ipostaza de funcţionar public, referindu-vă la nişte oameni care poartă pe umeri responsabilităţi pe care cei care v-au numit pe dumneavoastră în funcţie nu au avut niciodată competenţa sau măcar intenţia să şi le asume? Hoţii, curvele şi cerşetorii aceştia au adus în ţară o medie de peste 3 miliarde de euro, din care o parte au fost încasaţi ca venit la bugetul de stat, în ultimii 10 ani. Numai anul trecut au trimis acasă peste 5 miliarde de euro.

Hoţii, curvele şi cerşetorii la care vă referiţi au împânzit şantierele şi universităţile Europei deopotrivă cu răbdarea, puterea lor de muncă, bunul lor simţ şi competenţa lor profesională, cu efortul şi curajul lor, cu dorul lor de casă. Iar dumneavoastră îi insultaţi şi le spuneţi că merită tunuri cu apă şi şocuri electrice pentru că aleg să protesteze liber faţă de unele abuzuri pe care le practică indivizi identici ca profil şi limbaj cu dumneavoastră?

Nu vă trosneşte scaunul de inspector sub fundul care a gândit în locul capului, când aţi deschis gura şi aţi umilit 5 milioane de oameni care sunt cu infinit mai mare bun-simţ şi cu mai multă responsabilitate decât aţi manifestat dumneavoastră, vorbind aşa despre ei? Sau vă aşteptaţi ca, odată ce se pensionează de pe unde cerşesc şi curvăsăresc, să vină şi să vi-l pupe cu servilism, pe al dumneavoastră şi pe al altora, după ce şi-au rupt spinările printre betoanele, câmpurile şi azilurile de bătrâni ale Europei?

Nu aveţi niciun prieten, nicio rudă curvă, hoţ sau cerşetor care să vă povestească despre cum au rămas acasă nişte oameni dragi cărora le asigură strictul necesar, cu sacrificii mari, nişte copii pe care nu îi simte crescând, pe care îi vede, poate, o dată pe an şi pe care îi lasă în poartă cu lacrimi în ochi de fiecare dată când pleacă? Nu aveţi niciun drum prin Europa pe care o invocaţi şi în care, dacă un om aflat într-o funcţie publică ar deschide gura să debiteze enormităţile pe care le-aţi debitat dumneavoastră şi ar ameninţa cu tunuri de apă şi şocuri electrice nişte oameni care vin – cu eforturi, conştiinţă şi responsabilitate faţă de ţara lor – să manifesteze paşnic, ar zbura instantaneu din funcţia pe care o deţine?

Şi, ghici ce, Prescorniţoiu, după ce zboară de acolo, după 20 de ani de abonament la stat, ce se face dacă nu-şi găseşte loc de muncă în ţară? S-ar putea să trebuiască să plece hoţ, curvă sau cerşetor prin lume, ca să-şi ajute familia, dacă are curaj. Ceea ce, sincer, pe dumneavoastră nu vă văd în stare să faceţi, oricum. Astăzi, neruşinarea vă poartă numele, Cristian Prescorniţoiu! Demisia!

Nota Comisarul.ro: Am scos cuvântul domnul din textul Ramonei Strugariu. Ni s-a părut indecent...



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria