Rapidul trece pe primul loc în clasament după ce au câștigat la limită meciul cu U Cluj

Rapidul trece pe primul loc în clasament după ce au câștigat la limită meciul cu U Cluj

În etapa a opta din Liga 1 la fotbal, Rapidul s-a impus la limită, pe teren propriu în duelul cu Universitatea Cluj cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat în urma unui penalty.

Ecchipa giuleșteană a urcat pe primul loc. Foto: Arhiva Adevărul

Echipa din Giulești a urcat pe primul loc în clasamentul Ligii 1, cu un total de 18 puncte, în timp ce adversara sa din această seară, Universitatea Cluj ocupă locul 14, cu doar trei puncte acumulate.

În ciuda diferenței din clasament, partida a fost una extrem de chilibrată. Prima ocazie a meciului a fost înregistrată în minutul 7 când Dugandzic a pătruns foarte bine în careul ardelenilor, acțiunea croatului fiind oprită de defensiva celor de la U Cluj.

Ardelenii au dat replica câteva minute mai târziu, când Ely Fernandes a trimis cu exteriorul în fața porții pentru Bălan, însă intervenția lui Moldovan a îndepărtat pericolul.

Alex Ioniță a expediat un șut bun din afara careului, dar balonul a trecut puțin pe lângă poarta lui Gorcea.

În repriza secundă prima ocazie de gol a aparținut formației ardelene. Ely Fernandes a combinat foarte bine cu Bălan și a șutat, însă a fost încurcat de apărarea rapidistă.

Oa doua ocazie a U Cluj a venit în minutul 64, când Chipciu a centrat foarte bine la Ely Fernandes care a încercat să înscrie cu capul, dar balonul a trecut departe de poartă.

Replica Rapidului a venit în același minut 64, când Onea a șutat puternic din afara careului, dar portarul ardelean a reușit să respingă în afara terenului.

Unicul gol al partidei a venit în minutul 80, când Dugandzic a înscrid de la unsprezece metri în urma unui penalty acordat de arbitrul Găman la hențul făcut de Ispas în careul ardelean.

Pe final de meci, giuleștenii își puteau dubla avantajul când Papeau a șutat din fața porții direct în blocajul lui Gorcea.

La următoarea fază, ardelenii puteau restabili egalitatea când Ely Fernandes a șutat prea puternic din dreapta porții lui Moldovan.

Echipele de start la Rapid - U Cluj

Rapid (4-3-3): H. Moldovan - Dussaut, Săpunaru (cpt.), P. Iacob, Morais - Pănoiu, Crepulja, Ciobanu - Mățan, Dugandzic, Al. Ioniță Rezerve: Drăghia - Onea, Dr. Grigore, Ignat, Kait, Albu, Sefer, Papeau, CostacheAbsenți: Vojtus, Belu (accidentați), Fl. Ștefan (incert)ANTRENOR: Adrian Mutu

U Cluj (4-3-3): Gorcea - Romeo, Pițian, D. Ispas, Briceag - Bic, Pires (cpt.), F. Filip - Chipciu, Ad. Bălan, Ely FernandesRezerve: Păun - Baravykas, Fl. Ilie, Pîrvulescu, Remacle, Purece, Haită, Boiciuc, G. SimionANTRENOR: Eugen Neagoe

Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia) / Arbitru VAR: Kovacs Istvan (Carei), Arbitru AVAR: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski