Rareș Bogdan despre banii încasați de la TelDrum de soțul șefei CSM: V-am spus acum 5 zile!

Rareș Bogdan despre banii încasați de la TelDrum de soțul șefei CSM: V-am spus acum 5 zile!

Rareș Bogdan despre sumele încasate de soțul șefei CSM de la TelDrum: V-am spus acum 5 zile!

Ce a scris jurnalistul pe Facebook:

„V-am spus acum 5 zile!
Iata ca informatiile mele s-au dovedit corecte. ziare.com a iesit cu sumele din 2011 pana azi! Nu e vorba doar de 14.000 de lei, suma care a aparut in documentele gasite in Valiza RiseProject, suma totala este de.... 430.000!!!!!!!!!!!!!! Suma aceasta a intrat in bugetul familiei presedintei CSM, o doamna care in ultimul an si jumatate a avut pozitii cel putin ciudate, sa nu spun partizane, fata de actiunile clicii infractionale TelDrum-PSD-Alde-Udmr!”

 

Ziare.com  a reusit sa obtina informatia și detine copii ale documentelor care ii certifica veridicitatea, insa pentru protejarea sursei lor a decis sa nu le publice în facsimil.

Potrivit acestora, cabinetul individual de avocatura Gil Vasile a incasat bani de la Tel Drum in toata perioada 2011 - 2017, cu exceptia anului 2014.

Suma totala incasata de Gil Vasile de la Tel Drum in aceasta perioada este 528.711 lei cu TVA, respectiv 430.567 de lei fara TVA.

Sume fara TVA incasate anual:

2011 - 102.770 lei

2012 - 62.280 lei
2013 - 106.368 lei
2015 - 41.775 lei
2016 - 66.754 lei
2017 - 50.240 lei

Fara a afirma ca ar exista vreo legatura cu banii luati de Gil Vasile de la Tel Drum, este un fapt ca de cand este in CSM, dna Marcu a avut o atitudine foarte favorabila actualei puteri, chiar lui Liviu Dragnea personal.

In 2017, dna Marcu a cerut anchetarea procurorului general, Augustin Lazar, pentru felul in care a comunicat in scandalul OUG 13. Dna Marcu a boicotat adoptarea raportului de audit care ar fi dus la demiterea conducerii Inspectiei Judicare preferata de dl Toader, dar nu s-a opus ordonantei de urgenta prin care dnii Netejoru si Stan au fost repusi in functie.

Dna Marcu considera ca modificarile la legile justitiei, demolate de Comisia de la Venetia, sunt benefice.

De cand este presedinte CSM, acest for a respins pe banda rulanta cererile de aparare a reputatiei magistratilor, una dintre ele chiar in privinta dlui Dragnea. CSM, condus de dna Marcu, a apreciat ca nu Liviu Drangea nu a afectat independenta justitiei cand i-a amenitnat pe procurorii DIICOT sa nu le treaca prin cap sa dea curs sesizarii impotriva Vioricai Dancila pentru ca "vor plati din greu".

CSM condus de dna Marcu a apreciat ca ministrul Toader nu a facut nimic grav cand a spus ca procurorii nu au dreptul sa ancheteze dosarul Belina, desi pana si CCR le-a recunoscut acest drept.

Dupa publicarea Raportului MCV, CSM a emis un comunicat critic la adresa documentului, care insa nu a fost votat de plen, ci asumat in urma unei sumare comunicari pe e-mail de o majoritate de 9 membri, intre care Simona Marcu, in timp ce 7 s-au opus. Atat procurorul general, cat si presedinta ICCJ, membri de drept ai CSM, nu au fost consultati in privinta comunicatului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu