Rareș Bogdan despre primirea în Schengen: De 11 ani suntem umiliți și călcați în picioare/Declarații despre coaliția PNL/PSD

Rareș Bogdan despre primirea în Schengen: De 11 ani suntem umiliți și călcați în picioare/Declarații despre coaliția PNL/PSD

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a vorbit despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Rareș Bogdan, europarlamentar din partea Partidului Național Liberal, a venit cu detalii despre aderarea României la Spațiul Schengen:

„Facem parte dintr-o piață, cu alte 14 țări, iar o parte din energia noastră pleacă în afară, că aici e marea discuție și mare reciprocitate și marea solidaritate. Eu sunt de acord cu solidaritatea, pentru că de asta faci parte dintr-o familie, din familia europeană. Când unuia îi e greu, îl ajuți!

Numai că această solidaritate trebuie să fie în dublu sens, adică eu ajut în momentul ăsta, dar aș vrea să fiu și eu ajutat, de exemplu cu Spațiul Schengen. Eu aștept de 11 ani să intru în Spațiul Schengen și de 11 ani sunt umilit, sunt călcat în picioare și ba îmi spune un partiduleț, ba domnul Rutte, ba X, ba Y, faptul că nu suntem pregătiți.

Acum, avem declarațiile cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, și președintelui francez Emmanuel Macron și, de asemenea, o poziție a Olandei mult atenuată. Sigur, au apărut informații că un partid de extremă, care formează coaliția din patru a domnului Rutte, s-ar opune, dar oficial nu s-a opus nimeni și există mari perspective ca România să intre în Schengen“, a spus Rareș Bogdan.

„Când o să știm dacă intrăm în Schengen?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„În decembrie! Până pe 10 decembrie vom ști! La Jai (n.r. Formațiunea Justiție și Afaceri Interne), la Consiliul Jai care are loc la Praga, pentru că ei au președinția“, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, despre coaliția PSD - PNL: Putem gândi o guvernare de 6 ani de tip german

„Ați avut un rol fundamental la victoria PNL de la alegerile europarlamentare din 2019, din care a decurs rezultatul alegerilor următoare. Atunci atacați foarte tare PSD-ul. În opinia dumneavoastră, PSD-ul este doar un tovarăș de drum în vremuri de restriște sau este un partid care s-a reformat și nu vă e rușine cu el?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Nu, e un partid alături de care, astăzi, formăm o guvernare și eu cred că această guvernare poate să țină nu doar doi ani, ci încă 6 ani dacă ne știm a respecta reciproc, dacă stabilim o conduită destul de clară, putem gândi o guvernare de tip german fără niciun fel de problemă. Europenii nu sunt foarte diferiți, nu au nici trei urechi, nici patru mâini nici nemții. Au doar un sistem mai bine pus la punct, dar nu sunt nici mai inteligenți, nici mai buni“, a spus Rareș Bogdan.

„Poate doar un pic mai serioși, din punct de vedere al culturii. Noi suntem mai veseli, nu că am fi neserioși“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Probabil Goethe e puțin diferit de Slavici sau Rebreanu, dar avem și noi structura noastră extraordinară“, a adăugat Rareș Bogdan.

USR a fost în coaliție, am încercat. Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR. Acolo sunt câteva aberații

„USR a fost în coaliție, am încercat. Dacă mă uit la cum arată PNRR-ul, aflăm în fiecare zi ce năzbâtii sunt scrise acolo. Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR în calitate de lider PNL înainte de a fi trimis la Bruxelles. Sunt câteva aberații care acum trebuie corectate de către noi. Și nu e simplu să negociezi cu Comisia”, a spus Rareș Bogdan, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Sunt chestiuni, din punctul meu de vedere, strigătoare la cer. De exemplu, pe decarbonificare... Știți că a fost marea bătălie a Europei Green Deal. Doar că a venit problema războiului din Ucraina și problema energetică, una reală, care ne va da bătai de cap tuturor în următorul an sau următorii ani. Prin PNRR, România încă are - și va trebui să negocieze anularea sau amânarea acestui capitol - închideri de MW reieșiți din cărbune, deci de pe termocentralele cu cărbune. Vreo 660 până la sfârșitul anului. Noi am avea nevoie de vreo 1400 în plus, 400 imediat, mâine dacă se poate, ca să avem echilibrare la ora actuală”, a explicat Rareș Bogdan.

„Prin PNRR-ul scris și trimis la Bruxelles, apar aceste probleme care trebuie rezolvate acum, pentru că suntem într-o altă Europă! Vom negocia cu Comisia!”, a spus Rareș Bogdan.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!