Rareș Bogdan, mesaj de la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam

Rareș Bogdan, mesaj de la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam

Rareș Bogdan a transmis un mesaj de la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam, într-o postare pe Facebook:

Delegația PNL prezentă la Congresul Partidului Popular European de la Rotterdam, condusă de premierul Nicolae Ciucă, a impus introducerea unui paragraf referitor la susținerea aderării României la Spațiul Schengen într-o Rezoluție de poziție.

„România, Bulgaria și Croația îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a adera la spațiul Schengen și așteaptă în continuare adoptarea deciziei de aderare în cadrul Consiliului. Locul Bulgariei, Croației și României este în spațiul Schengen, mai ales acum, când ne confruntăm cu multe provocări umanitare și de securitate la granițele UE” - astfel sună paragraful introdus de Delegația PNL, paragraf primit cu aplauze.
Delegații prezenți la Congresul EPP au adoptat poziții politice privind prioritățile Uniunii Europene post-criză, întărirea solidarității statelor membre, strategia referitoare la susținerea unor sectoare industriale esențiale, agresiunea lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei, susținerea luptei poporului din Belarus pentru libertate și democrație, întărirea relației transatlantice, viziunea în privința situației din Bosnia și Herțegovina.
Pe agenda Congresului se mai află documente de poziție în privința securității energetice și trecerea la economia verde, susținerea agriculturii, securitatea cibernetică și combaterea abuzurilor împotriva copiilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA