Rareş Bogdan: Nu s-a discutat de nume pe portofolii şi numele premierului la întâlnirea cu USR

Rareş Bogdan: Nu s-a discutat de nume pe portofolii şi numele premierului la întâlnirea cu USR

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a susţinut, miercuri, că la întâlnirea cu reprezentanţii USR nu s-a discutat despre numele viitorului premier.

"Nu s-a discutat de nume pe portofolii şi nu s-a discutat numele premierului nici din partea domniilor lor, nici din partea noastră, a fost pe principii, pe obiective şi pe soluţii pentru guvernare şi ceea ce aşteaptă românii, fiind extrem de conştienţi că oamenii aşteaptă soluţii de la noi şi mai ales să livrăm către oameni lucruri pe care le-am promis şi pe care ei le aşteaptă", a spus Rareş Bogdan, la sediul central al PNL.

El a mai spus că preşedintele PNL, conform cutumei şi a hotărârii Consiliului Naţional şi a Birourilor permanente, este propunerea de premier.

"Vom sta de vorbă. Domnul Cîţu este premier interimar în continuare şi administrează treburile României", a adăugat Rareş Bogdan.

Referitor la întâlnirea cu reprezentanţii PSD, Rareş Bogdan a arătat: "Noi nu vom merge la Kiseleff. În rest, putem să ne vedem oriunde, şi în parc". De asemenea, Bogdan a arătat că nu crede că preşedintele PNL, Florin Cîţu, ar fi avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a arătat că va exista o discuţie şi cu PSD şi o a doua rundă de negocieri cu USR.

"Pragmatici fiind, trebuie să vedem ce nu a funcţionat, de ce s-a spart această coaliţie şi asta a fost problema pe care am ridicat-o eu pentru a putea îndrepta dacă vrem să plecăm la drum, să ne asumăm ce n-a mers. Din punctul nostru de vedere, coaliţia ar fi trebuit să fie locul unde au loc dezbateri, chiar şi tensiuni şi să fie lăsat Guvernul să funcţioneze şi tensiunile politice să nu fie duse în Guvern. Toate discuţiile cred că au fost foarte bine venite, pentru că sănătos este să pui toate lucrurile pe masă şi să învăţăm din greşeli să mergem înainte. Timpul este extrem de scurt, pentru că, dincolo de problema foarte gravă cu pandemia, facturile, PNRR şi lucruri care înseamnă bugetul pentru 2022, şi noi trebuie să găsim o soluţie în perioada imediat următoare. A fost o primă rundă de discuţii. Vom avea cu PSD discuţii. Cred că vom avea şi a doua rundă cu cei de la USR şi sperăm să găsim soluţia cea mai potrivită, dar încă nu am decis", a spus Flutur. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”