Răsturnare de situație!/Oficiali americani: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene pentru a doborî o rachetă rusească

Răsturnare de situație!/Oficiali americani: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene pentru a doborî o rachetă rusească

Primele constatări sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești care se apropia, potrivit oficialilor americani.

Trei oficiali au declarat pentru agenția de presă The Associated Press că ucrainenii au încercat să se apere de o salvă rusă care viza infrastructura lor electrică, transmite Sky News .

Posibilă interceptare ratată a unui S-300 ucrainean?

Există totodată informații publicate de presa internațională, inclusiv The War Zone , potrivit cărora nu e exclus ca racheta să fi fost lansată de un S-300 ucrainean, care a ratat interceptarea.

Posibilitatea ca rachetele să fi fost lansate dintr-un S-300 ucrainean e adusă în discuție și de jurnalistul Patrick Wintour, în The Guardian.

La începutul acestei dimineți, președintele american Joe Biden a declarat că este „puțin probabil” ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...