Război în tenis. Răzvan Itu, acuzat de Cosac că a cheltuit banii Federației. „Mi-a zis că era îndrăgostit”

Război în tenis. Răzvan Itu, acuzat de Cosac că a cheltuit banii Federației. „Mi-a zis că era îndrăgostit”

George Cosac, candidat pentru un nou mandat la funcția de președinte al Federației Române de Tenis, a explicat pentru gsp.ro motivele pe care a fost demis Răzvan Itu, directorul general al federației.

George Cosac candidează pentru șefia Federației de Tenis. Foto Sportpictures

Răzvan Itu a lansat ieri o serie de acuzații la adresa lui George Cosac. Fostul director general al FRT spune că i s-a desfăcut ilegal contractul de muncă. „Am fost dat afară abuziv pe 31 ianuarie. Voi ataca în instanță decizia pentru a-mi recăpăta postul. Mi-au reproșat că am lipsit de la program și că l-am făcut incompetent pe președintele George Cosac, într-un mesaj”, a declarat Răzvan Itu.

Cosac a revenit acum cu declarații în care îl face praf pe fostul jucător de tenis. „În 2021, parte din angajații Federației mi-au transmis că au apărut mai multe cheltuieli din banii Federației făcute de domnul Răzvan Itu în interes personal. M-am întâlnit cu el la o cafenea și i-am adus la cunoștință. Mi-a spus că s-a îndrăgostit și că nu va mai face greșelile astea”.

Răzvan Itu nu mai e director în cadrul Federației. Foto FRT

Răzvan Itu nu mai e director în cadrul Federației. Foto FRT

George Cosac a dezvăluit un alt episod care îl vizează pe Răzvan Itu: „În 2022, se află că se întâmplă câteva lucruri în neregulă. Cei din Federație scăpau destul de greu informațiile. Aveam contractată o firmă de IT să facă un site nou, modern, pentru Federație, și de la 20.900 de euro, cât era contractul, s-a ajuns la aproape 100.000 de euro. Iar site-ul nu e gata”.

Alt capăt de acuzare pe care Cosac i-l aduce lui Itu: „Am mai descoperit că sunt aproximativ 20 de bilete de avion pentru călătorii în străinătate, achiziționate pe o singură factură. Suma era foarte mare, zeci de mii de euro, pentru a fi vorba de un singur bilet. Când am verificat la agenția care a livrat biletele și am descoperit că, de fapt, domnul Itu, mergea însoțit de asistent managerul în deplasări.

Asta în condițiile în care Federația avea bugetul pe care îl avea și nu putea asigura pregătirile și competițiile sportivilor. Ca să poată face acele deplasări, domnul Itu avea nevoie de aprobarea Comitetului Director. Nu a avut nici pentru el, nici pentru asistent manager”.

Întrebat dacă asistent managerul era femeie sau bărbat, George Cosac a început să râdă: „Vă dați seama ce era. Eu nu pot să spun decât că era asistent manager. De aici a pornit scandalul”.

Itu, demis la finalul lui ianuarie

Cosac a continuat: „I-am cerut imperativ să-și dea demisia. Era cu 3-4 luni înainte de anunțarea candidaturilor pentru alegeri. Itu a venit într-o ședință de Comitet Director și zice: «Băi, fraților, OK, nu vreau să fie scandal, eu o să-mi dau demisia. Asta e situația, înțeleg. Mi-o asum». Nu și-a mai depus demisia. După neregulile descoperite i s-a făcut un raport, iar baza acestui raport Comitetul Director a luat decizia să-l demită pe 31 ianuarie 2023”.

George Cosac, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov și Mihai Rusu candidează pentru a deveni președinte la Federația Romană de Tenis.

UPDATE. Ultimii trei s-au retras din cursă, astfel că George Cosac a rămas singurul candidat. mandatul său va fi pe 4 luni, pe 19 urmând să fie organizate alegeri generale pentru un mandat de patru ani, cu alegerea unui nou board.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă