Război pe străzile din Israel. Schimburi de focuri între militanți palestinieni și forțele israeliene. Civilii sunt luați ostatici VIDEO

Război pe străzile din Israel. Schimburi de focuri între militanți palestinieni și forțele israeliene. Civilii sunt luați ostatici VIDEO

Zeci de militanți palestinieni se infiltrează în Israel din Gaza și țin ostatici civili, în timp ce sirenele care avertizează asupra atacurilor cu rachete sună în toată țara, notează publicația israeliană Haaretz.co .

Atac de amploare în Israel FOTO Profimedia

O femeie a fost ucisă într-un atac cu rachete, potrivit sursei citate.

Un schimb de focuri cu militanții este în curs de desfășurare la o secție de poliție, arată o sursă din cadrul poliției afirmă.

Militari rezerviști care protestează împotriva revizuirii sistemului judiciar anunță că se vor întoarce la datorie în timp ce IDF lovește ținte Hamas în Gaza, mai precizează Haaretz .

„Sora mea a spus că militanții au intrat în casa lor, nu reușesc să dau de ea”

Gaia, o rezidentă din Tel Aviv, a declarat pentru Haaretz că a vorbit la telefon cu sora ei, care locuiește în sudul țării, în kibbutzul (organizație cooperatistă autonomă ) Nir Oz și că aceasta i-a spus că militanții au intrat în casa familiei.

„Mi-a spus că ea, fratele meu și tatăl meu au intrat în adăpost. Militanții au plecat după câteva minute, dar de atunci nu am mai reușit să dau de familia mea", a declarat femeia, explicând că fratele ei a reușit să îi scrie că sunt multe victime în kibbutz.

Forțele israeliene s-au angajat în lupte la sol în mai multe locuri în jurul Fâşiei Gaza

Trupele israeliene s-au angajat în lupte la sol „în mai multe locuri în jurul Fâşiei Gaza" împotriva combatanţilor ce s-au infiltrat „cu ajutorul unor parapante" pe mare şi pe uscat, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, informează AFP, citată de Agerpres.

„În acest moment, suntem angajaţi în lupte (...) Există răniţi, desigur", a declarat locotenent-colonelul Richar Hecht în timpul unei conferinţe de presă online.

AFP informează, de asemenea, că sute de locuitori din nord-estul Fâşiei Gaza au fugit din casele lor sâmbătă dimineaţa, după declanşarea unei ofensive militare a braţului armat al Hamas împotriva Israelului, informează AFP.

Bărbaţi, femei şi copii transportând pături şi alimente de primă necesitate au fost văzuţi părăsindu-şi locuinţele pentru a se îndrepta spre interiorul Fâşiei Gaza, notează Agerpres citând agenția franceză.

În timp ce rachete erau lansate cu sutele dinspre Fâşia Gaza a supra teritoriului israelian, liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat sâmbătă declanşarea unei operaţiuni - „Potopul Al-Aqsa" - împotriva Israelului.

Anterior, armata israeliană a anunţat că un „număr nedeterminat de terorişti" s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza şi a cerut locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Gaza să rămână în locuinţele lor.

„Război împotriva statului Israel"

Amintim că mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat „u n război împotriva statului Israel" , a declarat sâmbătă ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în timp ce sute de rachete sunt lansate începând de la primele ore ale dimineţii asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas, potrivit AFP

"Hamas a făcut o gravă eroare în această dimineaţă, declanşând un război împotriva statului Israel", soldaţii israelieni "luptă împotriva duşmanului în fiecare loc", a declarat Gallant într-un comunicat citat de Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?