Războiul din Ucraina i-a năruit căsnicia și afacerile Mariei Voronțova, fiica cea mare a lui Putin

Războiul din Ucraina i-a năruit căsnicia și afacerile Mariei Voronțova, fiica cea mare a lui Putin

Căsnicia fiicei celei mari a lui Vladimir Putin s-a prăbușit, ca și visele înființării unui centru medical de elită pentru străinii foarte bogați din Europa sau țări arabe, scrie Newsweek .

Războiul din Ucraina a „distrus speranțele fiicei celei mai mari a lui Vladimir Putin de a deschide un centru medical, odată ce căsătoria ei cu un soț occidental s-a prăbușit”, scrie jurnalistul de investigații rus, în exil, Serghei Kanev.

Maria Voronțova, 36 de ani, născută pe vremea când președintele rus era spion KGB, este expertă în boli genetice rare la copii la Centrul Național de Cercetare Medicală pentru Endocrinologie al Ministerului Sănătății al Rusiei.

„Avea gata o mare parte din mega-proiectul de construcție centrului medical super modern lângă Sankt Petersburg. Planurile erau să atragă pacienți din Europa și șeici bogați din țările din Golful Persic.Acum, după atacul asupra Ucrainei, ce europeni și șeici vor veni?”, scrie Kanev, citat de The Mirror.

Un alt jurnalist în exil, Roman Dobrohotov, de la The Insider, o publicație care s-a ocupat pe larg de investigații privind corupția de la Kremlin, a confirmat că Voronțova s-a despărțit de soțul ei, omul de afaceri olandez Jorrit Faassen.

Cuplul are și copii, dar Putin, care e bunic, nu a vorbit niciodată de viața privată, a lui sau a copiilor lui.

Faassen a lucrat în Rusia la Gazprombank-Invest și Stroytransgaz. Se crede că tatăl său a fost colonel în Forțele Armate olandeze, potrivit The Mirror.

Maria folosește numele de familie Voronțova - al bunicii ei - și Faassen.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /