RDCongo: Deces al unei faimoase gorile, în vârstă de 35 de ani, în Parcul Naţional Kahuzi-Biega

RDCongo: Deces al unei faimoase gorile, în vârstă de 35 de ani, în Parcul Naţional Kahuzi-Biega

O gorilă în vârstă de circa 35 de ani, descendentă a unui celebru strămoş imortalizat pe o bancnotă, a murit vineri din cauza unor probleme de sănătate în Parcul Naţional Kahuzi-Biega, din estul Republicii Democrate Congo, au informat reprezentanţii acestuia, potrivit AFP.

"Gorila solitară Mugaruka, în vârstă de aproape 35 de ani, a murit (...) Corpul său a fost găsit de gardieni într-o plantaţie de ceai din apropierea habitatului său natural", a precizat pentru AFP Hubert Mulongoy, responsabilul cu comunicarea al parcului amintit.

Mugaruka era ultima descentă a celebrei gorile Maheshe, ucisă de braconieri, dar imortalizată pe o bancnotă de către fostul preşedinte Mobutu Sese Seko, a explicat Mulongoy, vorbind despre "o pierdere imensă".

"Venea constant, singură, să ne viziteze la cartierul general al parcului, spre bucuria vizitatorilor, chiar dacă era un animal solitar pentru că îşi pierduse braţul într-o capcană la vârsta de trei ani şi jumătate", a explicat acesta.

Acoperind o suprafaţă de 600.000 de hectare, Parcul Naţional Kahuzi-Biega, situat între doi vulcani stinşi, munţii Kahuzi (3.308 metri) şi munţii Biega (2.790 metri) din provincia Sud-Kivu, este habitatul uneia dintre ultimele populaţii de gorile estice de câmpie, care numără circa 250 de exemplare, conform site-ului acestei rezervaţii protejate.

În provincia vecină, Nord-Kivu, Parcul Naţional Virunga a anunţat la începutul lunii octombrie moartea unei gorile devenită celebră graţie filmelor şi emisiunilor realizate despre această bijuterie naturală şi turistică din estul RDCongo.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Kahuzi Biega National Park/facebook.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 Rareș Bogdan reacționează după noile derapaje ale Comisiei Europene privind „corectitudinea politică”