Reacția lui CTP după victoria Argentinei în finala Cupei Mondiale din Qatar

Reacția lui CTP după victoria Argentinei în finala Cupei Mondiale din Qatar

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu s-a bucurat de jocul lui Messi în finala contra Franței și a dat un verdict scurt, dar clar.

CTP, încântat de Messi

Jocul lui Messi l-a entuziasmat pe jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, cel care a reacționat scurt după terminarea finalei, pe Facebook.

„Fotbalistul cu cele mai inteligente picioare și cel mai limpede cap de când se joacă fotbal pe Pământ – campionul mondial LIONEL MESSI!”, a scris CTP.

Argentina s-a încoronat campioana lumii după un meci cum rar s-a văzut la un turneu final. Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Sud-americanii au început tare, au presat puternic, au intrat la limita regulamentului și, după 20 de minute, efectele s-au văzut și pe tabelă: Ousmane Dembele i-a pus piedică prostește lui Di Maria în propriul careu și arbitrul a acordat penalty pentru Argentina! Prilej pentru Messi să-și scrie numele în istorie și să puncteze pentru 1-0.

Franța nu s-a trezit din pumni după gol și și-a continuat evoluția ca-n curtea școlii. După 15 minute, un contraatac declanșat de Lionel Messi și finalizat perfect de Angel Di Maria, cu piciorul stâng, a dus scorul la 2-0! Deschamps n-a mai suportat umilința și a încercat să schimbe sistemul de joc, înlocuindu-i încă din minutul 40 pe Giroud și Dembele cu Thuram și Kolo Muani.

Iar dacă 60 de minute Franța nu a jucat absolut nimic, în ultima jumătate de ora s-a întâmplat exact pe dos, Argentina ținându-se de corzi ca să nu fie făcută KO. Argentina - Franța 2-2 după 90 de minute la CM Qatar 2022 și s-a intrat în prelungiri.

Iar Argentina a renăscut în reprizele suplimentare! După câteva parade ale lui Lloris, Messi a a punctat în minutul 110: 3-2.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Rusia, oameni buni...