Reacţia Ucrainei după declaraţiile lui Macron: „Aceste apeluri pot umili doar Franţa”

Reacţia Ucrainei după declaraţiile lui Macron: „Aceste apeluri pot umili doar Franţa”

„Apelurile de a evita umilirea Rusiei pot să umilească doar Franţa şi orice altă ţară care ar îndemna la aşa ceva. Deoarece Rusia se umileşte singură. Mai bine ne concentrăm cu toţii pe cum să punem Rusia la locul ei. Acest lucru va aduce pace şi va salva vieţi", a scris Kuleba pe Twitter.

„Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca în ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieşire prin intermediul mijloacelor diplomatice. (...) Sunt convins că Franţei îi revine rolul de a fi o putere de mediere”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu publicat sâmbătă de ziare regionale, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Franţa a sprijinit Ucraina atât militar, cât şi financiar, dar preşedintele francez încă nu s-a deplasat la Kiev, ceea ce acesta şi-ar dori din partea lui.

Macron a insistat de la începutul invaziei asupra unei soluţii diplomatice pe care a încercat repetat să o găsească în convorbiri cu Vladimir Putin, cel mai recent cu privire la exporturile de grâu ale Ucrainei.

Dar alţi lideri europeni au criticat această abordare.

Vicepremierul Letoniei l-a criticat pe preşedintele francez şi pe cancelarul german Olaf Scholz după ce sâmbăta trecută aceştia au avut un apel telefonic de 80 de minute cu Putin pentru a explora modalităţi de a exporta cerealele ucrainene prin Marea Neagră.

„Se pare că există o serie de aşa-zişi lideri occidentali care posedă nevoia explicită de auto-umilire, în combinaţie cu o detaşare totală de realitatea politică”, a scris Artis Pabriks pe Twitter ..

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...