Reacția unor maimuțe la "moartea" unui pui robotizat, incredibil de emoționantă

Reacția unor maimuțe la "moartea" unui pui robotizat, incredibil de emoționantă

Un nou documentar difuzat de BBC este deosebit de impresionant: pentru a capta imagini cât mai aproape de animale, televiziunea britanică a investit într-un important sistem de camere ascunse în interiorul unor animale-robot care au surprinde scene incredibile, potrivit www.huffingtonpost.

În cele patru episoade, serialul documentar intitulat "Spy in the Wild", arată în ce măsură aceste 30 de "creaturi-spion animatronice ultrarealiste" au reușit să se facă acceptate de animale și ce s-a întâmplat cu una dintre ele care reprezenta extrem de fidel un pui de maimuță langurian.

În imagini se poate vedea cum una dintre maimuțe, filmate în India, observă puiul-robot și încearcă să-l ia în brațe. La un moment acesta îi alunecă din brațe și atunci se declanșează panica generală. Maimuțele se apropie de puiul căzut și încep să-l adulmece, iar când văd că nu se mișcă cred că acesta a murit.

Urmarea este impresionantă. Puiul-robot este întins pe un pat de pietre, iar maimuțele îl înconjoară și reacționează ca și cum un pui din specia lor ar fi murit: țipetele încetează și se face liniște. Maimuțele încep atunci să se îmbrățișeze și să facă gesturi de consolare.

"Noțiunea tristeții și a empatiei devine prezentă. În mod întâmplător camera disimulată în puiul-robot este chiar în centrul scenei și captează imagini impresionante, un comportament care nu a mai fost filmat până acum niciodată", comentează vocea din off a acestui clip ce poate fi vizionat pe Youtube.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...