Reacția unui jurnalist român la „oferta” pentru două șezlonguri pe plajă în Italia. „O secundă, să-mi adun falca de pe jos"

Reacția unui jurnalist român la „oferta” pentru două șezlonguri pe plajă în Italia. „O secundă, să-mi adun falca de pe jos"

Dan Cadar, jurnalist și vlogger, a povestit pe canalul său de Youtube cum i s-a cerut 75 de euro pe un șezlong pe o plajă din Italia, „oferta” pentru două șezlonguri și o umbrelă fiind de nu mai puțin de 225 de euro.

Plajă în Portofino FOTO Shutterstock

Jurnalistul Dan Cadar, care administrează canalul de Youtube Zona IT, a relatat într-o filmare experiența deloc plăcută pe care el și familia lui a avut-o în timpul vacanței petrecută cu familia în Italia. La sugestia soției, au mers să viziteze Portofino, cunoscuta stațiune în nord-vestul Italiei, pe țărmul Mediteranei.

„Portofino nu-l mai văzusem. Era o noutate și ne-am gândit că ne plimbăm, facem și o baie în mare. Ce să vă zic? Am dat peste cele mai mari prețuri pe care le-am văzut și de care am auzit vreodată. Mi-a fost dat să aud cel mai halucinant scor din viața mea”, susține Dan Cadar.

Jurnalistul povestește reacția pe care a avut-o când a auzit cât costă închirierea unui șezlong.

„Ajungem pe o plăjuță cu umbrele și șezlonguri pe lângă Portofino, cu copiii, cu colacii... Intrăm noi în țarc și întrebăm cât ne costă. Domnișoara îmi răspunde senin: '75 de euro'. Am înghițit în sec, dar zic 'eh, asta e, supraviețuim'. 'De persoană', completează ea. 'Cât ziseși?", relatează Dan Cadar.

225 de euro, preț la o reducere „de grup”

Vloggerul povestește că femeia care se ocupa de taxarea turiștilor pe plajă le-a oferit și cee ace a numit o reducere „de grup", fiind vorba în cazul lor de doi adulți și doi copii.

„Da, zise ea, văzând fața mea pietrificată. 'Am putea încerca să vă dăm un discount că sunteți 4, deci un copil intră gratis. Vă dăm două șezlonguri și o umbrelă, deci 225 de euro'. 'Stai, te rog, o secundă să-mi adun falca de pe jos'. Deci 225 de euro pentru o umbrelă și două șezlonguri. Să mai zică careva că Mamaia e scumpă. Mișto italienii, ăștia. Ai o plajă mișto, pui niște țăruși, umbrele și șezlonguri și ceri 200 de euro", a comentat ironic jurnalistul.

Dan Cadar crede că administratorii de hoteluri și pensiuni încearcă să își recupereze pierderile din pandemie pe socoteala clienților.

„După ce lumea a avut lacătul pe ușă timp de doi ani, nu există operator din turism, fie el, cârciumă sau plajă, să nu caute să-și scoată pârleala pe spinarea bieților turiști", concluzionează vloggerul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat