Recital de 8 goluri în România All Stars - Galatasaray Legends. La pauză România conducea cu 3-1

Recital de 8 goluri în România All Stars - Galatasaray Legends. La pauză România conducea cu 3-1

Unii dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut România şi legendele clubului Galatasaray s-au întâlnit într-un meci demonstrativ pe Cluj Arena, în data de 2 iunie, la Sports Festival.

Foto: sportpictures.eu

"Generaţii legendare în duel, la Sports Festival 2023! Galatasaray Legends au venit la Cluj pentru o înfruntare cu cei mai buni jucători de fotbal ai Naţionalei României (1995-2023). Meciul demonstrativ s-a jucat vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, în ce-a de-a doua zi a celui mai mare festival dedicat sportului din România. Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, marii fotbalişti care au scris istorie pentru ambele echipe, se numără printre vedetele acestui meci", se arată într-un comunicat trimis, joi, de organizatori.

După ce au jucat în prima repriză în culorile naționalei României, jucătorii Gică Hagi, Gică Popescu și Adi Ilie au schimbat tricourile și au jucat în echipa Galatasaray Legends.

La sfârșitul primei reprize, scorul a fost 3-1 pentru România, golurile fiind marcate de Adi Mutu, de două ori, și Ciprian Marica.

După 90 de minute, scorul final a fost de 4-4, ultimul gol al naționalei fiind înscris de Ciprian Marica în repriza a doua.

Din echipa All Stars Romania au făcut parte Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Adrian Mutu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuț Lupescu, Răzvan Raț, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Bănel Nicoliță, Constantin Gâlcă, Răzvan Prodan – fiul regretatului Didi Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea.

În echipa Galatasaray Legends au jucat Mario Jardel, Bülent Korkmaz, Hakan Unsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem İnan, Suat Kaya, Hamit Altintop, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Ümit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatlı, Faruk Atalay.

La meciul de pe Cluj Arena au asistat 16.000 de spectatori.

Bani strânşi în urma meciului vor fi destinaţi victimelor cutremurului din Turcia.

"Meciul demonstrativ de fotbal dintre România şi Galatasaray Legends a fost nu doar o oportunitate de a vedea jucători celebri în acţiune, ci şi o modalitate de a ajuta victimele cutremurului devastator din Turcia. încasările primite de clubul Galatasaray pentru a participa la evenimentul organizat în cadrul Sports Festival vor fi donate către organizaţiile care se ocupă de eforturile de ajutorare a victimelor acestei calamităţi", se mai arată în comunicat.

"Pentru mine este întotdeauna o bucurie să joc fotbal, să fiu în teren alături jucătorii celor două mari echipe, a României şi Galatasaray Istanbul, unde m-am simţit întotdeauna ca acasă, înseamnă un moment cu totul special", a declarat conform comunicatului, Gheorghe Hagi.

"Ne bucurăm să găzduim din nou la Cluj legende ale fotbalului mondial. Am muncit mult în ultimele luni alături de domnii Hagi şi Popescu pentru a putea parafa acest eveniment, astfel că este o mare onoare să îi avem prezenţi alături de multe alte nume mari. I-am avut alături de noi şi în prima ediţie Sports Festival, alături de Barcelona Legends. Anul acesta, ne pregătim de un alt demonstrativ de excepţie cu Galatasaray, o echipă care a scris istorie nu doar pentru Turcia, ci pentru întreaga lume şi care a arătat că orice vis este posibil", a afirmat Patrick Ciorcilă, cofondator Sports Festival.

Despre Galatasaray

Fondat în 1905, clubul de fotbal Galatasaray a scris istorie în 2000, când a câştigat Cupa UEFA şi Supercupa Europei, fiind prima echipă turcă care a reuşit această performanţă. De altfel, în sezonul 1999-2000, Galatasaray a avut o echipă remarcabilă care a câştigat, pe lângă cupa UEFA, campionatul şi cupa în Turcia, echipă pe care o regăsim astăzi sub numele Legendele Galatasaray şi pe care fanii fotbalului au avut şansa să o vadă la Cluj-Napoca.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA