Record în Ucraina! Sistemul Patriot a „ucis” 3 avioane rusești Su-34 în două ore!

Record în Ucraina! Sistemul Patriot a „ucis” 3 avioane rusești Su-34 în două ore!

Mai multe surse din ambele tabere implicate în conflictul din Ucraina indică vineri, 22 decembrie, faptul că Rusia a pierdut trei avioane extrem de performante în doar două ore.

Informația a apărut în jurul prânzului pe canale de Telegram pro-ruse care confirmă doborârea a cel puțin unui avion Su-34.

O înregistrare audio interceptată de Ucraina surprinde o conversație între militari ruși în care se discută despre "cei morți și cei rămași în viață".

Comentatorii concluzionează că este vorba despre un atac puternic, în care au murit mai mulți piloți și au fost distruse cel puțin trei avioane rusești de vânătoare.

Generalul locotenent Mykola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, a confirmat lovitura, declarând: „Astăzi, la prânz, pe frontul de sud, am neutralizat trei bombardiere rusești Su-34”. Aparatele ar fi fost lovite în aer, potrivit unor alte surse, într-un interval foarte scurt, de doar două ore.

"Sistemele Patriot au oferit o mostră de tehnologie vestică. Rușii sunt foarte norocoși că Occidentul nu a început încă cu adevărat războiul", notează analistul militar german Tendar pe rețeaua X.

Atacul a avut loc undeva în sudul frontului, arată sursele ucrainene.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat