Recurgerea la imobilizare prin strangulare ar putea fi uneori necesară, consideră preşedintele Trump

Recurgerea la imobilizare prin strangulare ar putea fi uneori necesară, consideră preşedintele Trump

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că strangularea, o tehnică controversată folosită de unii poliţişti pentru a-i imobiliza pe unii suspecţi, ar trebui să fie ''de regulă'' interzisă, dar că ar putea fi necesară în anumite situaţii, relatează AFP.

"Dacă un poliţist ajunge într-o situaţie grea şi prinde pe cineva (...), trebuie să fie prudent", a spus Trump într-un interviu pentru Fox News, difuzat vineri.

Cu toate acestea, interzicerea acestei metode - o cerere a manifestanţilor din întreaga ţara după moartea lui George Floyd - ar fi un lucru bun ''ca regulă generală'', a continuat el.

Preşedintele a subliniat că poate face ''recomandări foarte puternice'' pe această temă autorităţilor locale.

Donald Trump a reacţionat astfel la apelurile ca poliţia să înceteze să pună presiune pe gâtul persoanelor arestate. Această tehnică poate imobiliza cu siguranţă o persoană, dar riscă de asemenea să-i cauzeze decesul.

George Floyd a murit la Minneapolis, Minnesota, după ce un ofiţer de poliţie a ţinut genunchiul pe gâtul lui timp de aproape nouă minute, ignorând faptul că bărbatul spunea că nu putea respira. Populaţia oraşului a cerut ca imobilizările prin strangulare să fie interzise.

Întrebat despre protestele împotriva violenţei poliţiei, Trump a răspuns că vrea ''să vadă o poliţie cu adevărat empatică, dar puternică''. ''Fermitatea este uneori cel mai empatic lucru'', a spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte... / Să stați pe aproape, că urmează evenimente în PSD...

2 VIDEO Încă un tronson de 10 km din Autostrada Bucureștiului va fi deschis peste câteva zile

3 Altă manipulare s-a fâsâit / Vlad Voiculescu, pus oficial sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu cons…

4 AUDIO Bela Bartok a documentat, din 1909, că linia melodică de la „Noi suntem români” este românească

5 Rareș Bogdan, text care ar trebui să dea de gândit...