Redactorul-şef Euronews România, Andra Miron Diaconescu: Vom lucra în slujba publicului cu obiectivitate şi imparţialitate

Redactorul-şef Euronews România, Andra Miron Diaconescu: Vom lucra în slujba publicului cu obiectivitate şi imparţialitate

Redactorul-şef al canalului de ştiri Euronews România, Andra Miron Diaconescu, recent desemnată în această funcţie, a declarat miercuri că echipa pe care o va conduce va lucra în slujba publicului cu obiectivitate şi imparţialitate.

"Euronews este un brand internaţional pe care românii îl cunosc foarte bine, iar faptul că voi conduce echipa din România mă învesteşte cu o foarte mare responsabilitate. Rolul meu va fi să creez, pentru început, această echipă, iar ea va lucra în slujba publicului cu obiectivitate, cu imparţialitate şi va aduce diversitatea informaţiei. Voi avea grijă ca echipa Euronews România să fie dedicată valorilor Euronews World, bazate pe independenţă, etică şi integritate şi va respecta linia editorială a Euronews World 'All Views'", a afirmat Andra Miron Diaconescu la conferinţa de presă în care a fost prezentată, care a avut loc în holul rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB).

Ea a spus că Euronews România va prezenta realităţile din România, dar va avea şi "conţinut european şi internaţional".

A fost recrutată de Euronews şi va fi angajată a staţiei-mamă.

CEO al Euronews, Michael Peters, a apreciat că Andra Miron Diaconescu are "experienţă foarte vastă în jurnalism, în ştiri".

"A mers pe mai multe căi în activitatea sa de jurnalist şi avem încredere că ea este cea care va susţine şi va fi păzitorul valorilor Euronews în acest proiect. Este gata să recruteze întreaga echipă pentru biroul de aici. Procesul de recrutare va ţine de Euronews România", a spus Michael Peters.

Acesta şi-a exprimat încrederea că Euronews România "va funcţiona" şi a adăugat că "este un pas mare pentru România".

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


"Ceea ce văd astăzi, aici - aşa cum s-a întâmplat în Albania, Georgia, cu care am stabilit o relaţie de parteneriat şi nu avem eşecuri - este un pas mare pentru România, pentru că este o ţară importantă în Europa. Stabilirea acestei relaţii este ca un pod, o punte, care poate fi traversată în ambele sensuri. Noi venim şi vorbim despre ceea ce putem face în România, dar şi voi puteţi să veniţi către noi şi să vorbiţi despre ceea ce se întâmplă în România. Deci, este o punte bidirecţională", a mai spus Michael Peters.

El a declarat pentru AGERPRES că a ales România graţie încrederii în Universitatea Politehnica din Bucureşti.

"Când am lansat această strategie, nu ne-am gândit la o ţară în mod deosebit. Nu contează ţara, ci partenerul, pentru că acest contract trebuie bazat pe încredere totală. De ce România? Pentru că am găsit partenerul potrivit. (...) România, bineînţeles, era partener deja. Piaţa este foarte importantă şi cu cât este mai importantă, cu atât avem mai multă încredere în partener. Considerăm că Universitatea Politehnica Bucureşti, prin Mihnea Costoiu, va fi partenerul perfect. Nu-mi pasă de sisteme politice. Când vin aici îmi place partenerul", a subliniat Peters.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a afirmat că noul proiect va oferi "jurnalism de calitate şi informaţii echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată".

"Euronews România este atât o iniţiativă educaţională, cât şi o realizare media. Şi ce loc mai bun să găzduiască libertate de gândire şi de exprimare, evident, decât o universitate cu două secole de tradiţie", a spus Costoiu.

Euronews a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti pentru a lansa Euronews România, un canal de ştiri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba română, primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale prin TV şi platforme digitale.

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local. AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”