Referendum în Marea Britanie: Presa îi îndeamnă pe britanici să iasă la vot

Referendum în Marea Britanie: Presa îi îndeamnă pe britanici să iasă la vot

Presa din Marea Britanie publică joi articole și editoriale, în funcțiile de afinitățile politice, dedicate referendumului privind apartenența Regatului Unit la Uniunea Europeană și îi îndeamnă pe britanici să voteze "într-o zi decisivă", transmite EFE.

"Marea Britanie decide", scrie pe prima pagină tabloidul eurosceptic The Daily Mail, cel mai citit ziar din țară și favorabil Brexitului (ieșirea Marii Britanii din UE), care publică ceea ce consideră a fi "principalele minciuni" ale Bruxellesului.

The Times, singurul dintre ziarele britanice aflate în proprietatea magnatului american Rupert Murdoch care susține rămânea Marii Britanii în UE, pune accentul pe sondajele de opinie, deloc elocvente, care demonstrează că viitorul "atârnă de un fir de păr".

The Sun, tabloid care îi aparține tot lui Murdoch, titrează: "Ziua Independenței. Renașterea Marii Britanii", și le amintește cititorilor săi să voteze pentru Brexit.

The Guardian, care s-a pronunțat pentru rămânerea în UE, notează că britanicii au în față "o zi a deciziei" și preconizează că rezultatul va fi strâns.

The Daily Telegraph, care pledează pentru Brexit, publică pe prima pagină o caricatură în care, având ca fundal steagul Marii Britanii, o bătrână cu un câine — care ar putea fi regina Elisabeta a II-a — se află la o răscruce de drumuri și are în față un indicator cu însemnele In (Înăuntru) și Out (În afară).

The Independent, favorabil continuării în UE, prezintă ultimul sondaj al ComRes, care dă un avantaj comod britanicilor care doresc să rămână în UE, cu 48%, față de cei 42% dintre britanici favorabili Brexitului.

Ziarul economic Financial Times remarcă importanța zilei de joi, 23 iunie, și relatează că lira sterlină s-a apreciat în ziua plebiscitului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”