Referendum/ UE: Două sondaje plasează tabăra pro-Brexit în frunte

Referendum/ UE: Două sondaje plasează tabăra pro-Brexit în frunte

Potrivit unor sondaje publicate marți, majoritatea britanicilor sunt favorabili ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană după referendumul organizat pe 23 iunie, relatează AFP.

În timp ce tabăra în favoarea menținerii în UE părea să își fi majorat diferența săptămâna trecută, două sondaje ICM realizate pentru cotidianul The Guardian arată, din contră, că susținătorii Brexitului sunt în frunte.

Primul sondaj a fost realizat prin telefon pe un eșantion reprezentativ de 1.004 persoane, între 27 și 29 mai. Al doilea a fost efectuat la aceleași date pe 2.052 de persoane, on-line, metodă care de obicei dă un rezultat mai favorabil ieșirii din UE.

Ancheta pe internet plasează partizanii Brexitului la 47%, iar adversarii acestuia la 44%, 9% fiind nehotărâți.

Sondajul telefonic a indicat votul în favoarea ieșirii din UE la 45%, față de 42% pentru "nu" și 13% indeciși.

Este primul sondaj ICM realizat prin telefon care plasează tabăra pro-Brexit pe primul loc. Până în prezent, numai două anchete prin telefon realizate de alte institute de sondaje au arătat un rezultat asemănător.

Media celor două sondaje, nehotărâții fiind excluși, arată că 52% dintre persoanele chestionate se declară pentru ieșirea Marii Britanii din UE, față de 48% în favoarea rămânerii.

Cu toate acestea, potrivit mediei ultimelor șase sondaje realizate de institutul What UK Thinks, tabăra menținerii se situează în continuare pe primul loc, cu 51%, față de 49% pentru Brexit. Săptămâna trecută, scorul era de 53% la 47%, reamintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

4 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei